Alexander Ekman
De Zweedse choreograaf Alexander Ekman, die vele jaren bij NDT 2 en het Cullberg Ballet danste, heeft een geheel eigen, onderscheidende stijl ontwikkeld. Pulserend, ritmisch en met veel gevoel voor ruimte en humor. Daarbij ontwerpt hij vaak zelf de decors en componeert hij de muziek.

Ekman is dan ook een internationaal veelgevraagde choreograaf. Hij werkte voor topgezelschappen in Frankrijk, Noorwegen, Spanje, de Verenigde Staten, IJsland, Zweden en Zwitserland. Voor NDT maakte hij al diverse werken, onder meer de internationale hitvoorstelling Cacti (zie de trailer onder aan de tekst).

Kirilov Milev
De Bulgaar Dimo Kirilov Milev heeft een rijke carrière als danser achter de rug. Zo schitterde hij bij het Spaanse Compañía Nacional de Danza in werken van Nacho Duato, William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen.

Sinds 2009 werkt Milev als freelance danser en choreograaf en werden zijn werken met z’n typerende stijl – organisch en intiem – onder meer bekroond in New York, Kopenhagen en Hannover. In 2019 maakt hij voor NDT 2 bij Up & Coming Choreographers het intrigerende Arpeggios, flowers and some manoeuvres (zie trailer).

Dare to Say
Dare to Say, met nieuwe werken van toptalenten Ekman en Milev, is voor NDT 2 de opening van het seizoen 2020-2021 en het eerste programma onder leiding van de nieuwe artistiek directeur Emily Molnar en de artistiek leider van NDT 2, Fernando Magadan.

Speellijst
Do 12 nov: Parktheater Eindhoven, za 14 nov: SPOT Groningen, di 17 nov: De Maaspoort, Venlo, do 19 nov: Stadsschouwburg Nijmegen, za 21 nov: Wilminktheater, Enschede, di 24 nov: Theaters Tilburg, vr 27 & za 28 nov: Zuiderstrandtheater, Den Haag, ma 30 nov, di 1 & wo 2 dec: Internationaal Theater Amsterdam, di 8 dec: Theater a/h Vrijthof, Maastricht, do 10 dec: Stadsschouwburg Haarlem, za 12 dec: Schouwburg Amstelveen, zo 13 dec: Flint, Amersfoort, wo 16 dec: Stadsschouwburg Utrecht, do 17 dec: De Vest, Alkmaar, za 19 dec: De Harmonie, Leeuwarden.

Tickets
Tickets zijn onder meer te koop via de website van NDT. De voorstelling is ook te zien via een livestream vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 november (deze voorstellingen zijn niet toegankelijk voor publiek, maar alleen online te volgen). Tickets voor de livestream zijn hier te koop.