Naast Johnny Flynn is Marc Maron te zien als Bowies publicitair agent Ron Oberman, en Jena Malone speelt Angie Bowie. De film gaat over de promotietour waarvoor David Bowie in 1971 de Verenigde Staten aandeed. Tijdens die tournee kwam hij op het idee van zijn alter ego Ziggy Stardust.

Make-over
Voor Ziggy Stardust veranderde Bowie zijn uiterlijk drastisch. Zijn haar verfde hij vuurrood en hij droeg opvallende make-up en futuristische kleding. Volgens Bowie is Ziggy Stardust een androgyne biseksuele buitenaardse rockster die naar de aarde is gezonden om te waarschuwen voor een apocalyptische ramp. Er is een complete Wikipediapagina gewijd aan Ziggy Stardust, voor de liefhebber.

De film is op 28 oktober vertoond tijdens een gala in Londen. Fans van Bowie kunnen vanaf 25 november naar Stardust kijken via streamingdiensten. Een wereldwijde bioscooprelease is ook op 25 november, maar of Nederland daar ook onder valt konden we helaas niet achterhalen.

Geen muziek
De familie van David Bowie staat overigens niet achter de film. Zijn zoon Duncan Jones weigerde de maker, IFC Films, bovendien toestemming te geven om de muziek van Bowie te gebruiken.

Hier de officiële trailer, gevolgd door een eerder uitgebrachte scène uit Stardust.