Muziek voor het weekend: Kylie zingt met een gospelkoor en Sia is een sneeuwpop

Met The Weeknd, Maluma en 3x Kylie

06 november 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Kylie Minogue bracht deze week haar Disco-album uit, met daarop de single ‘Say Something’. Daar is nu een nieuwe versie van verschenen, compleet met gospelkoor. Verder is Sia al helemaal in winterse sferen. Maar er is meer nieuwe muziek…

Ava Max – ‘OMG What’s Happening’

Als Ava Max’ muziek net zo uitgesproken was als de outfits die ze draagt, dan zou het allemaal net even iets verfrissender zijn dan de dertien-in-een-dozijn-liedjes die ze maakt. ‘OMG’ gaat het ene oor in en het andere weer uit, maar de video is prachtig...

Kylie Minogue & The House Gospel Choir – ‘Say Something’

Tijdens de promotie van haar nieuwe Disco-album kwam Kylie met het nieuws dat ze bijna een duet had gezongen met Prince. Het lied dat ze had geschreven heet ‘Babydoll’ en volgens de Australische zangeres zou His Royal Badness er in zijn studio in Minneapolis wellicht aan gesleuteld hebben. Nu na zijn dood de kluizen opengaan, duikt er binnenkort misschien wel een cassettebandje op met een demo. We zijn benieuwd. Maar nu eerst  de koorversie van ‘Say Something’.

Sia – ‘Snowman’

Een verdrietige sneeuwpop die dreigt te smelten, wordt opgevrolijkt en uiteindelijk een bergtop opgehesen door een breiwerk in de vorm van een Sia-figuurtje, dat is nog eens een originele interpretatie van het kerstgevoel. Lekker op tijd ook.

Anohni – ‘I Will Survive’

De huilerige stem van Anohni is niet voor ieder oor weggelegd, maar in deze cover van Gloria Gaynors discoklassieker is het prima te doen. An maakt er een aangrijpende vioolballade van, die bovendien is opgedragen aan lhbtq’s die het zwaar hebben, kinderen met problemen, en mensen die slachtoffer zijn van medici die tekortschieten, dieren die in bosbranden zijn omgekomen, en dit is slechts een greep uit wat er in deze video voorbijkomt.

Skylar Grey – ‘Fucking Crazy’

Het is bijna een echte James Bond-song zoals ‘Fucking Crazy’ klinkt. Terwijl de wereld al meer dan een half jaar wacht op de nieuwe 007-film (die is uitgesteld tot volgend voorjaar), moeten we het doen met deze ingetogen ballad van Skylar Grey, die staat op het album Dark Thougts, waar ze het hele jaar door telkens een nieuwe track aan toevoegt.

Alicia Keys & Brandi Carlile – ‘A Beautiful Noise’

Nog meer stemmige muziek waarin de dames Keys en Carlile zowel vocaal als op de piano met elkaar duelleren. Dat levert inderdaad een prachtig geluid op. Brandi Carlile zong al eerder samen met Sheryl Crow, Sam Smith en Willie Nelson, om er een paar te noemen. Haar stem kleurt prachtig met die van Alicia Keys.

Tracy Chapman – ‘Talkin’ ‘Bout a Revolution’

In de talkshow Late Night with Seth Meyers was Tracy Chapman te gast vanwege de presidentsverkiezingen. Ze zong daar haar hit uit 1988, waarmee ze in dat jaar de 18e positie in de Nederlandse Top 40. Hier eindigt ze haar lied met een oproep om te gaan stemmen.

Maluma & The Weeknd – ‘Hawái (Remix)’

Voor de remix van zijn laatste single heeft Maluma niemand minder dan The Weeknd weten te strikken. Die zowel in het Engels als Spaans een mopje meezingt op dit zomerse nummer. Zou The Weeknd net als Madonna Maluma’s teen in zijn mond hebben gestopt? Je ziet het hier.

Kylie Minogue – ‘Real Groove’ en ‘September’

En daar is Kylie nog een keer. Van haar nieuwe Disco-album is ‘Real Groove’, dat een soort Daft Punk-light is, met een video die in de verte wel een beetje doet denken aan hun ‘Around the World’. En waar haal je zo’n glitterbroekpak? Als bonus doen we er ook nog even een gestripte live-versie van Earth, Wind & Fires 'September' bij.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau