Acteur Wentworth Miller niet terug in Prison Break: “Ik wil geen hetero meer spelen”

Acteur kwam 7 jaar geleden uit de kast

Leestijd: < 1 min

De gevangenisserie Prison Break keert terug, maar dan wel met een andere hoofdpersoon. Wentworth Miller, die van 2005 – 2017 was te zien als Michael Scofield, heeft bedankt voor die rol. In 2013 vertelde hij dat hij homoseksueel is. Nu heeft hij geen zin meer om heteropersonages te vertolken.

De Amerikaanse zender Fox meldt dat Prison Break terugkeert naar tv. De plot van de gevangenisserie ging over twee broers, waarvan er een in de gevangenis zat. Broer twee pleegt daarom een gewapende overval, zodat ook hij wordt opgesloten in die gevangenis. Van binnenuit probeert hij zijn broer te helpen ontsnappen.

Terugkeer
Mensen die Prison Break nooit hebben gezien, denken nu misschien: “Hebben ze daar dan twaalf jaar over gedaan, over dat ontsnappen?” “Of: is het nog steeds niet gelukt, zodat de serie nu wel terug móét komen?” Feit is dat Fox denkt dat kijkers zitten te wachten op een terugkeer, maar dan moet de zender het wel stellen zonder Wentworth Miller (48).

In 2013 kwam de acteur uit de kast, als reactie op de anti-homowetgeving in Rusland. Nu komt daar het besluit bij dat hij geen heteroseksuele personages meer wil spelen. “Geen Michael meer, dus. Ben je fan van de serie en hoop je op meer seizoenen, dan snap ik best dat dit een teleurstelling is. Sorry daarvoor.” Ook schreef hij: “Als je boos bent omdat je verliefd was op een fictieve heteroman, gespeeld door een echte homo, dan is dat jouw probleem.”

Begrip
Zijn tegenspeler Dominic Purcell speelde in Prison Break zijn broer Lincoln Scofield. Hij laat in een reactie weten dat hij het heel jammer vindt dat Miller niet meer meedoet, maar dat hij zijn keuze begrijpt.

Hoe Prison Break er straks uit komt te zien? Fox houdt het cryptisch: “Een nieuw hoofdstuk, een nieuw begin.”

Bron: AD

Powered by Labrador CMS