Muziek voor het weekend: Shirley Bassey glittert als vanouds en Kylie zingt ‘Magic’

13 november 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Shirley Bassey is back! De 83-jarige diva zit alweer in het zevende decennium van haar carrière en zingt daarover: ‘You Ain’t Heard Nothing Yet’. Dus zijn we benieuwd waar ze de komende zeventig jaar mee gaat komen. Verder is er nieuw werk van Billie Eilish, Dua Lipa en Ronan Keating. En Kylie trad op met ‘Magic’.

Shirley Bassey – ‘You Ain’t Heard Nothing Yet’

Glítterend mooi, zo ziet Shirley Bassey eruit in de video van ‘You Ain’t Heard Nothing Yet’. Op haar 83e klinkt haar stem nog altijd als een klok en nog immer verschijnt de diva gracieus voor de camera. Haar nieuwe album I Owe It All to You is net verschenen, met daarop nieuw werk naast covers van bijvoorbeeld Queens ‘Who Wants to Live Forever’ en ‘I Don’t Know What Love Is’, een lied dat Lady Gaga schreef voor de film A Star Is Born.  

Blondeau – ‘I Got It Bad’

Twee weken geleden kwam Blondeau al eens voorbij in het muziekoverzicht met ‘Attract Me Now’. Dat is ook de titel van zijn debuut-EP, waarop hij blues- en jazz verweeft met pop. Attract Me Now gaat over drie fases van de liefde, die eerst om lust lijkt te draaien, steeds gecompliceerder wordt en uit eindelijk uitmondt in kalme wateren. Ontluikende liefde gaat gepaard met onzekerheid, zo vertelt Blondeau in ‘I Got It Bad’.

Dua Lipa & Angèle – ‘Fever’

Met haar album Future Nostalgia bracht Dua Lipa haar fans in contact met onvervalste disco. Daarna volgde het remix-album Club Future Nostalgia met bijdragen van Madonna, Missy Elliott, Gwen Stefani en Blackpink. Op ‘Fever’ is Angèle te horen, wat overigens geen disco is maar moderne hitpop.

Kylie Minogue – ‘Magic’

Vorige week vrijdag was Kylie Minogue te gast bij Graham Norton. In zijn show zong ze live haar nieuwe single ‘Magic’, in een glitterjurk die ze zo van Dame Shirley Bassey had kunnen hebben geleend. O, en ze was ook nog op bezoek in The Late Night Show van Stephen Colbert.

Ronan Keating – ‘Forever Ain’t Enough’

De zanger van Boyzone komt met een traditionele ballad, die lijkt op de hits waar hij vanaf 1999 mee scoorde. Afgelopen zomer bracht Ronan Keating na vier jaar weer een album uit, Twenty Twenty genaamd. Dit is alweer de vierde single, die hopelijk niet als de vorige drie geruisloos wegzakt in het YouTube-archief.

OneRepublic – ‘Wild Life’

Niet aardig om te zeggen, maar het is wél zo: zanger Ryan Tedder trekt een gezicht alsof hij moet poepen wanneer hij moeilijke noten moet zingen. Afijn, de video van ‘Wild Life’ begint met prachtige beelden van een danser in de natuur.

Swae Lee – ‘Dance Like No One’s Watching’

Bestond het gebouw waarin Swae Lee optreedt maar echt. Een lift die leidt naar een etage ver boven de wolken, dat willen we allemaal wel. Swae bewerkt zijn ijle falsetstem met autotune, wat een spacy effect heeft. Alsof je met je hoofd in die wolken bent blijven hangen.

Billie Eilish – ‘Therefore I Am’

Waarom is Billie Eilish er eigenlijk? Het antwoord geeft ze met haar nieuwe single ‘Therefore I Am’. In de video rent ze door een lege Mall, haalt onderweg even een pretzel en net als je na twee minuten denkt: nu gaat er iets gebeuren, dan gebeurt er ook écht iets. Billie haalt dan ook nog een donut.

Lil Nas X – ‘Holiday’

Dat Lil Nas X er in de video voor ‘Holiday’ er uit ziet als een futuristische Santa, is niet eens het bijzonderst. Dat is de cameo van Back to the Future-acteur Michael J. Fox.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau