Bekijk deze korte films – over het gemis van het nachtleven in de queer gemeenschap

Een verhaal over rust, roes en seksuele ontlading

Leestijd: < 1 min

Het nachtleven ligt nu al maanden plat vanwege corona. Filmmaker en fotograaf Iztok Klančar heeft een serie van drie korte films gemaakt waarin hij laat zien hoe de clubbende queer gemeenschap met de crisis en het gebrek aan uitgaan omgaat. Hier de beelden.

Iztok Klančar maakte een drieluik waarin hij het gemis van het nachtleven in de queer gemeenschap verbeeldt. Het verhaal van de film is gebaseerd op observaties en gesprekken over hoe de mensen uit het nachtleven omgaan met de crisis, die nu alweer maanden duurt.

Fantasiescènes
De drie hoofdstukken bestaan uit fantasiescènes en performances die de staat verbeelden waar velen zich momenteel in bevinden. De soundscape, lust, roes en seksuele ontlading vormen de rode draad.

Scènes die normaliter de nachtclub als decor hebben, vinden nu plaats op atypische plekken of slechts in herinnering, met de stad Amsterdam op de achtergrond.

Vimeo
De drie verschillende delen van de korte film zijn afgelopen weekend gelanceerd via het vimeo-account van Melkweg Amsterdam. We hebben ze ook even voor je onder dit artikel geplakt.

Powered by Labrador CMS