Muziek voor het weekend: Ariana Grande is een robot en iets uit Mariah’s oude doos

Hier is je wekelijkse muziekoverzicht

20 november 2020, Jaap Bartelds, 0 minuten

Deze week brengt Ariana Grande wederom een single uit, ’34-35’ genaamd. In de video knutselt ze een robotversie van zichzelf in elkaar. Verder nieuwe muziek van Mariah Carey (of nou ja, iets uit haar oude doos), Miley Cyrus, Justin Bieber en Martin Gore. Maar er is meer…

Ariana Grande – ’34-35’

“Can you stay up all night? Fuck me ‘till the daylight?” Ariana toch. De pikante tekst van ’34-35’ komt niet terug in de video, waar de zangeres te zien is in een futuristische, ziekenhuisachtige omgeving waar ze knutselt aan een robotversie van zichzelf.

Mariah Carey – ‘Underneath the Stars’

Dit gouwe ouwetje van Mariah Carey stamt uit 1996 en keerde dit jaar terug op haar album The Rarities, in een live versie. De zangeres liet in 2012 weten dat er een video was gemaakt voor ‘Underneath the Stars’, maar dat die nooit is uitgebracht en dat ze geen idee had waar die was gebleven. Nu duikt-ie alsnog op, en wel op Mariah’s officiële Vevo-account.

Justin Bieber – ‘Hold To Myself’

Als je Justin Bieber zo ziet zitten bij die bushalte, zou je hem bijna een paar euro in z’n knuist duwen. Hij rockt al een tijdje een bag lady look, waardoor hij er soms een beetje uitziet als een zwerver. De video van ‘Hold To Myself’ zit vol symboliek: de zanger zit vastgebonden op een stoel en verdwijnt daarna onder water.

Martin Gore – ‘Mandrill’

Depeche Mode bestaat al járen en het is meestal frontman Dave Gahan die zich solo in de kijker speelt. Maar ook Martin Gore heeft al twee soloalbums op zijn naam staan en de derde komt eraan. Zijn nieuwe EP heet The Third Chimpanzee en tot dusver zijn alle titels van de tracks vernoemd naar apensoorten. Luister hier naar ‘Mandrill’, een instrumentaal en industrieel werkje.

Marina – ‘Man’s World’

Marina heeft haar Diamonds laten vallen, maar schittert als nooit te voren in de video van ‘Man’s World’. In de tekst somt ze op waarom een wereld die wordt geregeerd door mannen niet per se de enige juiste optie is.

Seth Bogart & U.S. Girls – ‘Boys Who Don’t Wanna Be Boys’

Queer artiest Seth Bogart maakt vuige liedjes met zijn groep Hunx and His Punx. Nu heeft indieband U.S. Girls zijn lied ‘Boys Who Don’t Wanna Be Boys’ geremixt en is er een nieuwe video verschenen waarin Seth danst met roze poedels. Of nou ja: met mannen die verkleed zijn als roze poedels. Let ook even op de pittige reetveterslip van Seth.

Baio – ‘Endless Me, Endlessly’

Chris Baio ken je wellicht van zijn band Vampire Weekend. Hij kondigde deze week zijn derde soloalbum aan, Dead Hand Control genaamd. Hij bracht meteen maar twee singles tegelijk uit, ‘What Do You Say When I’m Not There?’ en deze, met een tongbrekende titel.

John K – ‘Days Like This’

Wie John K is, moesten we even opzoeken (en nu weten we nog steeds niet veel), maar zijn one take-video is fijne eye candy. En verder is het maar goed dat de plafondventilator niet aan stond.

Miley Cyrus & Dua Lipa – ‘Prisoner’

Daar zijn ze weer, de twee zangeressen die dit jaar niet uit deze rubriek zijn weg te slaan. Deze keer zijn ze samen te horen op ‘Prisoner’, het duet dat ze hebben opgenomen voor het album Plastic Hearts van Miley dat op 27 november verschijnt. Het lijkt een beetje op ‘Easy Lover’ van Phil Collins en de video is nogal sleazy met uitgelopen lipstick en alles.

Justin Bieber & Shawn Mendes – ‘Monster’

Hier nóg een duet, van iemand die we al eerder in dit overzicht tegenkwamen. Eerlijk gezegd valt de video een beetje tegen. Want als je een lied ‘Monster’ noemt, verwacht je ergens toch iets gruwelijks. Maar dat blijft volledig uit.

Lana Del Rey – ‘Summertime’

Tot slot iets extra fraais. Na haar eigen ‘Summertime Sadness’ komt Lana Del Rey nu met een zomerse cover van het bekende lied van George Gerschwin uit 1935. Heerlijk zwelgen en wat een gezellig autootje vol mensen.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau