El Príncipe speelt zich af in het Chili van de jaren zeventig. De hoofdpersoon in het verhaal is Jaime, die naar de gevangenis moet nadat zijn beste vriend is vermoord. Jaime is jong en knap, en al snel krijgt een oudere gevangene die hoog in de rangorde staat hem in het vizier. De Stud, zoals die man genoemd wordt, beschermt Jaime, die al snel de bijnaam El Príncipe krijgt.

Liefde of loyaliteit
De komst van Jaime zorgt voor animositeit onder de andere gevangenen. Als Jaime zich aangetrokken voelt tot een andere gevangene, merkt hij al snel dat de bescherming die hij geniet van De Stud, niet onvoorwaardelijk is. Jamie wordt het middelpunt van een strijd tussen liefde en loyaliteit, terwijl de hele gevangenis in een chaos verandert.

El Príncipe is een ietwat sleazy portret van een gevangeniswereld en geeft een totaal ander beeld van het leven achter tralies dan bijvoorbeeld Prison Break of The Green Mile. De film won al een Queer Lion Award op het Filmfestival in Venetië.

Nu te zien op Picl
De film is gemaakt door Sebastián Muñoz en de rol van Jaime wordt gespeeld door Juan Carlos Maldonado. El Príncipe is nu uit op dvd en ook te zien op filmplatforms, zoals bijvoorbeeld voor 8,50 euro op Picl.