A Chorus Line vertelt het verhaal van zeventien dansers die auditie doen voor een grote Broadway-productie. Niet alleen die audities komen aan bod, maar gaandeweg krijgt de kijker te zien wat de dansers hebben meegemaakt in hun levens en waarom ze uiteindelijk kozen voor een beroep als danser.

De originele Broadway-musical stamt uit 1976 en werd geregisseerd door Michael Bennett. Uiteindelijk won de musical maar liefst negen Tony Awards. Niet lang daarna werd A Chorus Line verfilmd, maar dat werd commercieel gezien geen succes. Ook filmrecensenten maakten gehakt van de film.

Making of
Ryan Murphy pakt het nu anders aan en maakt een tv-serie van A Chorus Line. In zijn versie gaat het meer over het maken van A Chorus Line. Aan Deadline vertelt hij dat Michael Bennett veel tijd stak in het interviewen van de dansers. Daaruit ontstonden ideeën voor de liedjes uit de musical. Die interviews staan op tapes, en die heeft Ryan Murphy in zijn bezit. Het lijkt er dus op dat het meer een soort ‘Making of a Chorus Line’ wordt.

Het is niet de eerste musical die Murphy maakt voor Netflix. Binnenkort is The Prom te zien, een verfilming van een andere bekende Broadway-musical, over een meisje dat haar vriendin niet mag meenemen naar een schoolgala. The Prom is te zien vanaf 11 december.

The Legend of Georgia McBride
En dan is er ook nog The Legend of Georgia McBride, over een jonge vader die zijn baan verliest als Elvis Presley-imitator en dan maar besluit om op te gaan treden als dragqueen. Hierin is Jim Parsons te zien, naast dragveteraan Miss Tracy Mills, die de jonge Elvis-imitator helpt om zijn ware drag-gezicht te vinden.

Wanneer A Chorus Line te zien is op Netflix? Dat is op dit moment nog niet bekend.