Mannetjespinguïns starten regenbooggezin

Binnenkort zelfs een eerste kleinkuikenkind

Leestijd: < 1 min

En weer is het raak in de wondere wereld van de pinguïns. Het Australische homostelletje Sphen en Magic heeft voor de tweede keer een kuikentje uitgebroed. Twee jaar geleden ontfermden Sphen en Magic zich ook al over een in de steek gelaten pinguïn-ei.

Wat is dat toch, met gay pinguïnstellen? Laatst was Dierenpark Amersfoort in het nieuws nadat twee mannetjespinguïns de eieren hadden gekaapt van een lesbisch pinguïnstel. Ongeveer een maand geleden deelden we de beelden hiervan.

Deze keer gaan we naar Sydney, waar het Sea Life Aquarium in regenboogsferen verkeert. Hier wonen de mannetjespinguïns Sphen en Magic, die in 2018 wereldberoemd werden toen ze blijk gaven van hun kinderwens. De twee hadden een steen gevonden en wilden die uitbroeden. Hun verzorgers besloten de twee toen een echt pinguïn-ei te geven, waarna ze het kuiken liefdevol bevaderden.

Weggewaggeld
Lara, zoals het kuiken is genoemd, is inmiddels opgegroeid tot een volwassen pinguïnvrouw en het nest uitgewaggeld. Dus werd het tijd voor Sphen en Magic om aan de tweede leg te beginnen. Een verzorger constateerde dat een heteropinguïnstel te veel eieren had gelegd om voor te kunnen zorgen. En zo boden de mannetjespinguïns wederom uitkomst.

De verzorgers hadden ook nieuws over Lara, die nu zelf oud genoeg is om moeder te worden. Bij haar wil het echter nog niet zo vlotten, maar bij het Sea Life Aquarium hopen ze dat Lara haar adoptievaders snel een kleinkuiken zal schenken.

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS