Thomas Beattie was al een tijdje gestopt als profvoetballer toen hij afgelopen juni besloot uit de kast te komen. Hij is daarmee de tweede Engelse voetbalprof die dit doet. De eerste was Justin Fashanu, die in 1990 vertelde dat hij gay was. Fashanu kreeg zoveel homofobie te verduren dat hij acht jaar later een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Schrap gezet
Hoe anders is het nu voor de 34-jarige Beattie. Hij heeft in een interview met The Times gezegd dat hij zich na zijn coming-out had schrap gezet voor alle negativiteit waarvan hij verwachtte dat die op hem af zou komen. In plaats daarvan regende het steunbetuigingen.

Beattie vertelt: “De negatieve reacties kan ik op één hand tellen. Ik heb ongelooflijk veel positieve berichten gehad van voetbalsupporters, van tegenspelers en van coaches.”

Pensioen
De ex-profvoetballer begon op zijn negende met spelen, toen hij een contract tekende bij Hull City, Engeland. Hij speelde professioneel voetbal voor Canada en Singapore. Daar ging hij in 2015 met pensioen vanwege een hoofdblessure. Hij woont er nog steeds.

In het interview vertelt Beattie ook dat hij weinig rolmodellen had. Van de lhbtq-gemeenschap wist hij niet veel. “Ik dacht dat ik daar niets te zoeken had, ik vond het niets voor mij. Ik had eigenlijk geen mensen van wie ik kon zeggen: als het oké is voor hem, dan is het ook oké voor mij.”

Bron: Attitude / PinkNews