Op 24 november 1991 overleed Freddie Mercury aan de gevolgen van aids. Hij werd slechts 45 jaar oud. Sinds zijn verscheiden hebben veel mensen hun laatste momenten met de Queen-zanger gedeeld. Elton John was een van Mercury’s beste vrienden. Hij tekende zijn verhaal over zijn dood op in het boek Love is the Cure: On Life, Loss and the End of Aids.

Groot geheim
In 1987 werd de diagnose vastgesteld bij de Queen-zanger, maar hij hield dit zolang mogelijk geheim, voor zowel familie en beste vrienden als zijn fans. Elton John vertelt hoe diep het hem raakte toen Mercury hem vertelde dat hij aids had.

In het boek schrijft Elton John: “Ik had gezien wat de ziekte teweeg heeft gebracht bij veel van mijn vrienden. Ik wist precies wat er met Freddie ging gebeuren, en dat wist hij ook. Hij wist dat de dood eraan kwam, een verschrikkelijke dood.”

Ontzettend genereus
Maar Mercury liet de buitenwereld niet weten hoe ernstig hij eraan toe was. Tot op het laatste moment bleef hij optreden. Elton John vertelt dat Mercury ‘waarlijk voor anderen leefde’ en ‘ontzettend genereus’ was, tot op het eind.

Zelfs tijdens de kerst nadat Freddie Mercury was overleden, wist hij zijn goede vriend te verrassen, schrijft Elton John. “Terwijl deze prachtige man lag te sterven aan aids, wist hij nog een manier te vinden om mij een kerstcadeau te bezorgen.”

Dear Sharon
In een kussensloop met daarop een afbeelding van Freddie Mercury’s portret zat een schilderij van Henry Scott Tuke, een Britse impressionistische schilder waar Elton John dol op was.

In het kussensloop zat ook een briefje, dat was geadresseerd aan ‘Sharon’, en had als afzender ‘Melina’. Dit waren de dragnamen die de twee jaren eerder voor elkaar hadden verzonnen.

Happy Christmas
‘Lieve Sharon’, stond er. ‘Ik denk dat je dit leuk vindt. Liefs, Melina. Happy Christmas.’ “Ik was hier totaal door overvallen. Ik was destijds 44 jaar, en moest huilen als een kind.”

Bron: Pinknews