Het International Queer & Migrant Filmfestival vindt van 3 t/m 6 december 2020 plaats in LAB111, Rialto en Cinecenter in Amsterdam. Voorafgaand is IQMF on Tour zichtbaar verschillende bioscopen in heel Nederland.

30 mensen per vertoning
Omwille van de huidige maatregelen mogen er per screening slechts 30 mensen per vertoning aanwezig zijn. IQMF biedt een selectie van de films en alle talks aan via de eigen site en via het platform Vitamine van Cineville, PICL en Cultuurticket. 

Programma
De volledige selectie omvat meer dan 20 speelfilms, documentaires en shorts in relatie tot queer en migratie onderwerpen uit ruim 15 verschillende landen. Het complete programma is hier te vinden. Een greep uit de highlights:

No Hard Feelings, Faraz Shariat, Duitsland 2020
Gemaakt door Faraz Shariat, oud deelnemer aan IQMF Academy. Terwijl zus en broer Banafshe en Amon hun asielaanvraag afwachten begint Amon een relatie met de Iraans-Duitse Parvis. Een meeslepend romantische zomerse film. 
Deze film won de Teddy Award voor beste film tijdens de Berlinale 2020. 

Welcome to Chechnya, David France, VS 2020
Thriller docu. Lhbtq-personen in ultraconservatief Tsjetsjenië vrezen voor hun leven. Honderden worden in gevangenschap gemarteld namens een door de overheid ontkende poging tot ‘zuivering’ van het land.
Een moedige groep Russische activisten smokkelt lhbtq's met gevaar voor eigen leven het land uit. Regisseur David France vergezelt Grisha en Anya tijdens hun ontsnapping tot aan hun onderduikadres in het buitenland, waar ze nog steeds niet veilig blijken. 
Deze ijzingwekkende documentaire viel op meerdere festivals in de prijzen, waaronder Sundance, Hot Docs en de Berlinale. 

Kelet, Susani Mahadura. Finland 2019 
Feel good documentaire. Kelet is een verlegen jonge trans vrouw uit Somalië die op de cover van Vogue wil staan. Zij verhuist naar Finland om haarzelf voel moed onder te dompelen in de glamourwereld van Helsinki. In deze documentaire volgen wij haar terwijl ze haar dromen waarmaakt.