Muziek voor het weekend: JLo kopieert Beyoncé

Leestijd: 8 minuten - door Jaap Bartelds op 27 november 2020

Tijdens de American Music Awards gaf Jennifer Lopez een wervelend optreden dat volgens critici precies even wervelend was als dat van Beyoncé een aantal jaar geleden: zelfde outfit, zelfde haardracht, zelfde dansjes. Kijk en vergelijk! Maar er is meer muziek, van Dolly Parton, Kelly Rowland, Gary Barlow en meer.

David Hugo – ‘Dangerous’

We beginnen met David Hugo, die met z’n 19 jaar in de startblokken staat om de nieuwe Troye Sivan te worden. Ze hebben dezelfde manager, dus wie weet komt het binnenkort wel tot een duet. Kijk hem hier eerst maar eens dansen in zijn schattige zonnebloemetjesbroek.

Zach Williams & Dolly Parton – ‘There Was Jesus’

Even een mopje kuntriegospel tussendoor. Dolly Parton zingt mee op deze ballad, die is geschreven door Zach Williams. In de video niet het standaard kindeke-verhaal, maar wanhopige mensen die hun rekeningen niet meer kunnen betalen maar gelukkig is daar Jezus.

Raphael de la Rie –‘Labels’

Van eigen bodem is Raphael de la Rie, die met ‘Labels’ een speciale boodschap heeft. Hij vertelt: “Mensen focussen zich alleen maar op de oppervlakkige kant en baseren hun mening op dingen die ze alleen maar aan de oppervlakte zien. Met ‘Labels’ wil ik mensen bewust maken van het feit dat er meer lagen en verhalen achter een persoon zitten. Veel mensen beoordelen mensen op bijvoorbeeld seksuele geaardheid en leggen daar de nadruk op, maar dat is slechts een klein deel van wie ze zijn. Alle liefde is gelijk en moet gelijkelijk worden gezien en behandeld.”

Perfume Genius – ‘Some Dream’

Onder het mom ‘we zijn allemaal varkens’ heeft Perfume Genius voor zijn nieuwe video een zekere Pigman de hoofdrol gegeven. Het is een rol van Marc LeBlanc, die Perfume Genius roemt vanwege zijn onvoorstelbare acteertalent. Bijzonder.

Meghan Trainor – ‘Holidays’

All American girl Meghan Trainor komt met een nogal alledaags liedje over de komende feestdagen, met een video waar ook niet heel veel fantasie voor is gebruikt. Maar het ziet er best gezellig uit met al die glitters en kerstversiering. O ja: Earth, Wind & Fire doet ook mee en lijkt met hun ‘It’s a celebration’-koortje Kool & The Gang naar de kroon te willen steken.

The Weeknd – ‘Alone Again’ en ‘Save Your Tears / In Your Eyes’

Maar liefst twee live-optredens deze keer van The Weeknd. Naast ‘Alone Again’ zijn er twee versies van ‘Save Your Tears /In Your Eyes’, waarop toptoeteraar Kenny G een prominente rol speelt met zijn saxofoon. Die solo geeft een extra eighties tintje aan het toch al jaren tachtig klinkende lied.

Nina West – ‘Quarantine Dream’

Enig, dit. ‘Quarantine Dream’ begint als een zoet Disney-sprookje over een dragprinses. Daarna legt Nina West op cabareteske wijze de coronaregels uit: handen wassen en dansen maar, maar wel in je eentje.

Gary Barlow – ‘Incredible’

Van alle mannen van Take That was Gary Barlow altijd al de meest pappa-achtige. Een beetje bedaagd bij tijd en wijle, en soms krijgt hij ineens de geest en staat hij te swingen dat het een aard heeft. Maar of zondagmiddagjazz nu echt zijn genre is? Mwah.

Don Diablo – ‘Kill Me Better’

Eerder deze week zetten we Don Diablo in de spotlights in onze hunkenrubriek Hot op Instagram. Gewoon omdat het wel eens tijd werd en de goede man traint zich suf, dus dat mocht best eens beloond worden. ‘Kill Me Better’ heeft een serieuze boodschap en gaat over depressie, naargeestige gedachten en over mensen die gewoon niet zo lekker in hun vel zitten. Met aan het einde een opwekkende boodschap. Met zang van Trevor Daniel.

Kelly Rowland – ‘Hitman’

Als lid van Destiny’s Child had Kelly Rowland meestal kortpittig rood haar, maar eenmaal solo laat ze het lekker breed hangen. Ze ziet eruit als een diva in haar letterlijk schitterende outfits. Let ook even op het heerschap dat op 1.08 minuut uit het zwembad stapt.

Tina Turner – ‘What’s Love Got to Do with It’

Hoe oud ineens weer nieuw lijkt: er is een zwart/wit-video verschenen van Tina Turners hit uit de zomer van 1984. Het beeld is messcherp HD en doet het origineel erbij verbleken, ook al is die in kleur gefilmd en was dat een totaal andere video.

JLo & Maluma – ‘Pa’ Ti’ en ‘Lonely’

Het lekkerste hebben we voor het laatst bewaard en dat is… Maluma! Deze keert zingt hij een duet met Jennifer Lopez, tijdens de American Music Awards. Helaas is het playback en zo was er wel meer aan te merken op het optreden van JLo. Een en ander lijkt nogal op iets dat Beyoncé jaren geleden al eens neerzette. Hier onder het optreden, gevolgd door een kijk-en-vergelijk-video.

Christine and the Queens & Indochine – ‘3SEX’

Indochine is een Franse new wave-band die in 1985 een hit had met ‘3e Sexe’. Ze hebben nu een 2020-versie opgenomen waarop Christine and the Queens meezingt. De video is lekker arty, met een moderne dans dansende Héloïse Létissier

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 106

Deze keer: Nikkie Tutorials, Dotan, Envy Peru, Glenn Helberg en Dua Lipa

Neem een abonnement

Geef cadeau