47 jaar is-ie inmiddels, de Britse acteur Jude Law die in 1997 wereldwijd doorbrak met zijn rol als de liefdespartner van de schrijver Oscar Wilde in die biopic over diens leven. Law speelde Lord Alfred Douglas, Bosie voor intimi. Stephen Fry speelde de rol van Wilde en de film ging over de periode waarin de schrijver vanwege zijn homoseksualiteit werd veroordeeld voor onzedelijk gedrag. Leuk detail: Orlando Bloom speelde in deze film zijn eerste rol: hij was te zien als sekswerker en had één zin tekst.

Dandy
Met zowel de carrière van Orlando Bloom als Jude Law ging het daarna supersnel. Law was in 1999 naast Matt Damon en Gwyneth Paltrow te zien in The Talented Mr. Ripley, waarin hij een dandy-achtige student speelde die het hart op hol joeg van iedereen die in zijn buurt kwam.

In 2001 speelde hij in de sciencefictionfilm A.I.: Artificial Intelligence, waarin hij was te zien als Gigolo Joe, een seksrobot. Later volgden nog een aantal Sherlock Holmes-films en rollen in blockbusters als Fantastic Beasts en Captain Marvel. Ook was Law te zien als jonge paus in The Young Pope en als nieuwe paus in The New Pope.

Model
Privé gaat het ook goed met Law. Hij heeft zes kinderen bij vier vrouwen, zijn oudste zoon Rafferty is 24 jaar en lijkt als twee druppels op zijn vader. Niet gek dus, dat hij zijn geld verdient als model. Hij probeert het nu ook als acteur, want hij was al eens naast zijn vader te zien in de film The Hat.

Hier de video, waarin Law je in een half uur door zijn kwart eeuw  durende carrière loodst.