Disaronno houdt van een witte kerst

Mét Nederlandse melk

07 december 2020, 1 minuut

Global warming is onze grootste vijand. Het zeewater stijgt, ijsberen zoeken naar een plek om nog te kunnen leven en – waarschijnlijk het minst ingrijpend – wij hebben al jaren geen witte kerst meer. Maar daar komt dit jaar verandering in: Disaronno Velvet.

Disranno Velvet cocktail
Wajeeh bereidt een witte Kerst voor.

Disaronno Velvet is een nieuwe cream-likeur die ontstaat door de klassieke likeur van dit Italiaanse merk met échte Nederlandse melk te combineren. De smaak is zacht en zoet maar met romige en zijdezachte lagen, door de toevoeging van melk.

Disranno Velvet cocktail
Disaronno Velvet, Disaronno Velvet Expresso Martini, Disaronno Velvet Godfather.

De nieuwe likeur laat zich prima drinken met bijvoorbeeld een blokje ijs erbij, maar Disaronno Velvet is ook een mooie basis voor een cocktail. Winq zocht de prijswinnende meestercocktailshaker Wajeeh op, die in de Bridges bar Oriole in hotel Legend The Grand in Amsterdam zijn kunsten vertoont. Speciaal voor de lezers van Winq creëerde hij een Velvet White Espresso Martini en de bijzondere Velvet Godfather.

Met dank aan Wajeeh in Bridges Bar Oriole.

Wij hebben al jaren geen witte kerst meer, maar daar komt dit jaar verandering in.

Disaronno Velvet
Puur, met ijs

Hoe serveer je die?
Schenk in een tumblerglas met een paar stevige blokken ijs.

Velvet White Espresso Martini
Hoe maak je ’m?

Deze cocktail bevat 50 ml. Disaronno Velvet, 25 ml. Tia Maria en 25 ml. Tito’s handmade wodka. Shake alle ingrediënten in een shaker die gevuld is met ijs, strain daarna de cocktail en schenk deze in een martiniglas en garneer met chocoladeschilfers. Of zoals Wajeeh deed: met gouden koffiebonen. Deze romige cocktail is perfect om een diner mee af te sluiten

Disaronno Velvet Godfather
Hoe maak je ’m?
Shake 50 ml. Disaronno Velvet en 50 ml. whisky in een shaker, strain daarna de cocktail, schenk deze in een tumblerglas en serveer met ijs. Optioneel: voeg twee lepels abrikozenjam toe voor een bijzondere smoothie-twist.

Fotografie: Francisco Paramos.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau