Kijktips: 5x vakantiegevoel vanuit je luie stoel

Leestijd: < 1 min

Nu vrijwel alle landen code oranje hebben, is het vrijwel onmogelijk om nog op reis te gaan. Winq selecteert daarom vijf films en series die je vanuit je luie stoel kunt streamen. Een beetje buitenland je huiskamer in.

dream boat

Het 10-jarig jubileum van de nog altijd even populaire La Démence Cruise ging dit jaar helaas niet door, en ook over de editie van 2021 is de organisatie niet zeker. We moeten het doen met de docu Dream Boat, te zien op Netflix. What happens on a gay cruise, stays dus niet on a gay cruise. Documentairemaker Tristan Milewski ging een paar jaar geleden aan boord van een gay cruise en volgde het leven van verschillende mannen. Een film vol ontroerende momenten, die ook laat zien hoe gejaagd het leven op zo’n cruise voor sommigen is.

Modern Love

Je kunt the big apple op dit moment helaas niet persoonlijk bezoeken, maar Modern Love (te zien op Prime Video) neemt je toch mee door de prachtige stad. De serie werd gebaseerd op de gelijknamige rubriek in The New York Times, en vertelt over verschillende vormen van liefde. Bijvoorbeeld de aflevering waarin homokoppel Tobin en Andy een draagmoeder vinden die er een aparte levensstijl op nahoudt. Vooral ontroerend is de aflevering ‘When Cupid Is a Prying Journalist’, waarin heartthrob Dev Patel een appontwikkelaar speelt die een journalist vertelt over zijn enige grote liefde.

Loev

Modern Love
Modern Love

Toen de Indiase film Loev in 2015 werd gemaakt, was homoseksualiteit nog verboden in India. De makers van deze film over de getroubleerde vriendschap tussen twee mannen, moesten dan ook alles in het geheim doen. Sahil is muzikant en gaat op reis met zijn jeugdvriend Jai. De twee trekken elkaar aan en stoten elkaar af, maar als Jai een grens overschrijdt wordt duidelijk dat hun vriendschap nooit meer hetzelfde zal zijn. Nu te zien op Netflix.

Down To Earth

Loev
Loev

In deze 8-delige docuserie op Netflix gaat Zac Efron – mét grotemensenbaard – op reis. Samen met wellness-expert Darin Olien zoekt hij naar nieuwe manieren om gezond te leven. Hij melkt een koe, ligt in een IJslandse geiser te stomen en ontdoet een bijennest van honing, gehuld in een imkerpak. Zac en Darin zijn all American dudes die van de ene verbazing in de andere vallen, elkaar continu ‘bro’ noemen en regelmatig juichen. Een beetje veel testosteron dus, maar je steekt er wat van op en Zac is geen straf om naar te kijken.

Street food: Latin America

Down to earth
Down to earth

Wie denkt aan reizen, denkt ook aan het uitproberen van allerlei heerlijke internationale gerechten. En dan niet een vernederlandste versie ervan, maar écht eten zoals het op je vakantiebestemming al honderden jaren bereid wordt. In Street Food: Latin America, te vinden op Netflix, vertellen Latijns-Amerikaanse chefs over de traditie en innovatie die komt kijken bij hun heerlijke gerechten. Met gepassioneerde anekdotes over buñuelos, arepas, picarones en memelas vergeet je dat je thuis op een pannenkoek met stroop zit te kauwen.

Street food
Street food
Powered by Labrador CMS