Muziek voor het weekend: Dua Lipa geeft thuisconcert en Rick Astley wil een kersthit

En wie zijn The Frock Destroyers?

11 december 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Wat zou het Britse dragcollectief The Frock Destroyers van plan zijn, een einde maken aan de uitzinnige creaties die we kennen van de Drag Race-shows? Hier zie je hun nieuwe video. Verder gaf Dua Lipa een gratis thuisconcert, is er nieuw werk van Taylor Swift, strikten de Black Eyed Peas niemand minder dan Shakira en komt Rick Astley met een kerstsingle. Maar er is meer…

Rina Sawayama – ‘Lucid’

We trappen af met Rina Sawayama, die ineens klinkt als Dua Lipa. Voor haar nieuwe single ‘Lucid’ maakte ze een ‘Extended Reality Video’. Maar is eigenlijk niet alles wat je voor een camera doet ‘extended reality’? Dit soort levensvragen komen ineens in je op als je Rina door een fictief bos ziet rennen.

The Frock Destroyers – ‘Her Majesty’

Divina de Campo, Blu Hydrangea en Baga Chipz zijn geen onbekende namen als je RuPaul’s Drag Race UK hebt gezien. Ze hebben de pruiken bijeengestoken en treden nu op als dragcollectief The Frock Destroyers. Binnenkort verschijnt een eerste album, Frock4Life. Dit is de video voor hun nieuwe single ‘Her Majesty’, dat er ongetwijfeld ook op staat.

Dua Lipa – ‘Tiny Desk Home Concert’

Met gestripte versies van haar grootste hit in een intieme setting heeft Dua Lipa het perfecte recept gevonden voor haar ‘Tiny Desk Home Concert’. Ze zingt haar grootste hits en recente tracks, waaronder ‘Levitating’ en ‘Don’t Start Again’. Het is heel wat eenvoudiger dan de spektakelshow die onlangs tegen betaling was te zien. Maar Dua’s tiny concert is dan ook helemaal gratis.

Black Eyed Peas & Shakira – ‘Girl Like Me’

De Black Eyed Peas zijn op de urbano bandwagon gesprongen en strikten Shakira voor een tweetalige single. Shakira verrast met haar katachtige uithalen, ook danst ze weer voortreffelijk.

Within Tempation – ‘The Purge’

Ze maken al jaren dezelfde bombastische muziek met schaduwrijke video’s vol wind- en rookmachines en zangeres Sharon den Andel in een pompeuze gothic frock, maar desondanks gaan die clichés niet vervelen.

Justin Bieber & The Chainsmokers – ‘Broken’

Bijna elke week komt er een nieuwe video uit van Justin Bieber, die net als bij Within Temptation telkens hetzelfde zijn, maar dan op zijn manier: Justin springt rond in gekke kleren, trekt zijn shirt uit, doet een dansje op een podium, hangt backstage het clowntje uit en klaar is het alweer.

The White Stripes – ‘Let’s Shake Hands’

Van The White Stripes is net op tijd voor de feestdagen een Greatest Hits-album verschenen met hopelijk voor de fans witgestreepte ornamenten voor onder de kerstboom. ‘Let’s Shake Hands’ is gruizig zoals we ooit van ze gewend waren en doet denken aan tijden dat we nog gewoon elkaar een hand mochten geven.

Blondeau – ‘Attract Me Now – The Full Story’

De EP Attract Me Now van Blondeau bestaat uit muziek die drie fases van een liefde beslaat: in het begin lijkt die om lust te draaien, wordt steeds gecompliceerder en mondt uiteindelijk uit in kalme wateren. De video’s die House of Blondeau heeft gemaakt, presenteren ze nu als één geheel, dus als een film.

Why Don’t We – ‘Lotus Inn’

De video van Why Don’t We’s nieuwe single begint met boybandlid Jonas, die in bed ligt, terugspoelt naar de vorige avond om nog eens te ondergaan wat er allemaal gebeurd is. Hij ligt er niet alleen, dus dat kan alleen maar teleurstellen. Of toch niet?

Troye Sivan & Kacey Musgraves & Mark Ronson – ‘Easy’

Dragqueens en rednecks spelen de hoofdrol in de video van de nieuwe versie van ‘Easy’ die Troye Sivan heeft opgenomen met Kacey Musgraves en Mark Ronson. Trooi en Keessie zijn ervoor naar Nashville gegaan, alwaar ze een video opnamen in en om zo’n goedkoop motel. Net als Miley heeft Troye tegenwoordig een mat. Het is te hopen dat dit geen mode wordt….

Tom Petty – ‘Something Could Happen’

Drie jaar geleden alweer overleed Tom Petty aan een overdosis. Per ongeluk, naar het schijnt. Deze single staat op de boxset Wildflowers and the Rest, een luxe heruitgave van zijn album Wildflowers uit 1994. De video is nieuw, en vertelt een typisch Tom Petty-verhaaltje: een vrouw krijgt een heel bijzondere man op bezoek.

Taylor Swift – ‘Willow’

Vrij onverwacht bracht Taylor Swift deze week haar tweede album van 2020 uit, met als reden: ze heeft gewoon heel veel liedjes geschreven dit jaar. ‘Willow’ is de eerste single van het Evermore-album en is een ingetogen gitaarballad. Mooiste zin: “I’ll come back stronger than a nineties trend.”

Rick Astley – ‘Love This Christmas’

Speciaal voor de feestdagen is Rick Astley uit zijn schulp gekropen en introduceert in zijn video de hashtag ‘Rickmas’. Tja. De video is best geinig, met mensen in rendier- en sneeuwpop-pakken.

Cuestack & David Hasselhof – ‘Through the Night’

Geen idee waar dit ineens vandaan komt, maar een voormalig Oostblokland had dit zomaar naar het Eurovisie Songfestival kunnen sturen. David Hasselhof heeft zich zelfs een Europees accent aangemeten. Of is dat iets wat we gewoon graag wíllen horen?

King Princess – ‘Pain’

Bijzonder wel, de video van King Princess waarin ze wordt verleid dan wel toegetakeld door aantrekkelijke dames.

Phoebe Bridgers – ‘Savior Complex’

Tot slot Phoebe Bridgers, die een van de mooiste albums van dit jaar uitbracht, Punisher genaamd. ‘Savior Complex’ is de vijfde single van dit album, en in de video zien we een niet onaantrekkelijke man ietwat gehavend op een strand zitten totdat er een pluizig hondje komt aangerend. Wat zou er zijn gebeurd? O ja, de video is geregisseerd door haar bijna-naamgenoot Phoebe Waller-Bridge, bekend van Fleabag.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau