Strictly Come Dancing hield jarenlang vast aan de formule dat er alleen mannen met vrouwen mochten dansen. Daar is dit jaar voor het eerst van afgeweken, met de Olympische bokser Nicola Adams en professioneel danseres Katya Jones als eerste vrouwenkoppel.

Regenboogmoment
In de aflevering van vijf december kreeg Strictly nog een extra regenboogmoment, toen drie van de professionele danspartners een act opvoerden uit de Australische dragdramedy The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert.

Johannes Radebe, Gorka Marquez en Giovanni Pernice begonnen te dansen op de tonen van ‘Go West’ en lieten hun spectaculaire moves zien toen de muziek overging in CeCe Penistons ‘Finally’.

Mannenkoppels
Het werd helemaal een feest toen de heren zich ontdeden van hun broeken en in glitterjurkjes verder gingen. Ze vormden vervolgens koppels met andere mannelijke dansers, onder wie Graziano di Parma en Aljaž Škorjanec.

Dit willen we ook zien in onze eigen Dancing with the Stars, waarin bovendien nog nooit een koppel dansers van hetzelfde geslacht is opgedoken. Maar hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen.