Samen tegen eenzaamheid en samen strijdbaar voor zichtbaarheid. Dat is waarom Pride Amsterdam samen met de Pride Businessclub een viertal speciale tv-uitzendingen maakt tijdens kerst en oud & nieuw.

Terugblikken en vooruitkijken
In deze shows vanuit hotel The Grand zal Niki Today iedere uitzending met zes vertegenwoordigers uit de community terugblikken op dit bijzondere jaar en vooruitkijken op wat komen gaat.

Er zijn optredens van artiesten en verschillende rubrieken om alle coronaperikelen te vergeten. De uitzendingen zijn te volgen via Salto, OUTtv, Facebook, Instagram en www.pride.amsterdam. 

Licht in donkere dagen
Het initiatief voor Pride TV tijdens de feestdagen komt na de vele positieve reacties op de uitzendingen tijdens Pride Amsterdam dit jaar. “We missen de Pride-community en met de programma’s blijven we zichtbaar en strijden we tegen eenzaamheid.

De shows zullen een welkom lichtpuntje zijn in de donkere dagen die we vanwege Corona thuis op de bank moeten doorbrengen,” aldus directeur Lucien Spee.

Een lach en een traan
“Niki Today zal onze kerst- en oudjaarsavond vullen met ontroerende verhalen, romantiek, emotie, humor, liefde & diversiteit. Er is ruimte voor een lach en een traan en we gaan genieten van optredens van topartiesten. We brengen de warmte en diversiteit naar de huiskamer.”

In de shows is een kijkje achter de schermen bij organisaties die werken aan emancipatie en diversiteit en wordt kennisgemaakt met deze corporate LGBT-strijders. Pride ambassadeurs, auteurs en artiesten schuiven aan bij Niki Today.

Driegangendiner
Vier chef-koks van Amsterdamse hotels gaan de uitdaging aan om voor maximaal € 15 het lekkerste driegangendiner voor twee te bereiden en deze recepten daarna te delen.

Ook geven experts tips om de feestdagen coronaproof en in stijl te overleven en natuurlijk wordt de levende kerststal bezocht om te kijken of de tijd hier niet heeft stilgestaan. 

Uitzendingen
De 90 minuten durende Niki Today-shows worden op 24, 25 en 26 december uitgezonden van 20.00 tot 21.45 uur en op 31 december van 22.15 tot 00.05 uur. Daarna zijn deze via de bekende kanalen terug te kijken.

Meer informatie is te vinden op www.pride.amsterdam.