Door nu al bekend te maken dat er alleen sprake kan zijn van een kleinschalige Antwerp Pride, wil de organisatie voorkomen dat mensen plannen maken die misschien niet waargemaakt kunnen worden vanwege de pandemie.

Te weinig garantie
Voorzitter Bart Abeel van Antwerp Pride vertelt: “We hopen samen met iedereen dat de zomer van 2021 beter wordt dan de zomer van dit jaar. Maar er is nog te weinig garantie dat we volgende zomer al op volle kracht Pride kunnen vieren.”

Hij vervolgt: “Onze organisatie wordt volledig gedragen door vrijwilligers en een grote Pride organiseren kost tijd. Daar moeten we nu aan beginnen, maar we weten op dit moment nog niet of we in augustus 100.000 mensen mogen samenbrengen. Daarnaast hebben we hele trouwe sponsors, die we zeer dankbaar zijn, maar ook voor hen is het moeilijk om prognoses te maken voor de komende maanden.”

Kleinere initiatieven
De organisatie werkt nu een programma uit met kleinere initiatieven, net als dit jaar. Er was een Trail of Stories – een wandelroute langs dertien portretten van Antwerpenaren – en er werd vooral ingezet op digitale platformen, met Antwerp Pride TV.

“Dat was succesvol en werd zeer gewaardeerd”, zegt Abeel. “Dit jaar hebben we ter elfder uren een alternatief programma moeten bedenken. Nu kunnen we rustig de tijd nemen om de sporen die we vorige zomer hebben uitgezet verder te onderzoeken en te verbeteren. We zullen er in elk geval opnieuw een bruisende, vrolijke en zinvolle Pride van maken.”

Bron: GayLive.be