Tiny Pretty Things is gebaseerd op het boek van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton en speelt zich af in de wereld van een elitaire balletacademie. Je ziet hoe een groep jongvolwassenen ver van huis op eigen benen probeert te staan, en dat laatste kun je letterlijk nemen.

Hoe vergaat het de jonge dansers op de enige dansacademie van Chicago, de Archer School of Ballet? Ontstaan er nieuwe liefdes en hoe zit het met de onderlinge rivaliteit? Hoe verhouden de jonge dansers, arm en rijk met een scala aan achtergronden, zich tot elkaar?

Tiny Prettty Things gaat over mensen die een zeldzaam talent en een passie voor dans delen. Er is een loyaal gemeenschapsgevoel. Maar als het op dromen aankomt, is er geen plan b. Als dat maar goed gaat. Kleine spoiler: dat gaat het niet, want in de trailer draait het om de vraag wie een aspirant-ballerina van het dak heeft gegooid.

En wat die liefdes betreft: we tellen alvast één zoenscène met twee mannelijke dansers.

Een en ander is prachtig in beeld gebracht, zoals je kunt zien in de onderstaande trailer. We hebben meteen even wat foto’s toegevoegd.

Tiny Pretty Things is hier te vinden op Netflix.