Koffietijd is alweer jaren te zien op RTL4. In de huidige setting wordt de ochtendshow uitgezonden vanuit het pand van de Postcodeloterij op de Amsterdamse Zuidas, met Pernille La Lau, Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Vivian Slingerland en Patrick Martens.

Hans en Mireille
Maar de versie van Koffietijd die sinds 2010 is te zien, is totaal anders dan de Koffietijd met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, die van 1994 tot 2001 werd uitgezonden. In dat laatste jaar sneuvelde trouwens dit presentatieduo, omdat RTL4 zonodig wilde verjongen. Ze werden vervangen door Sybrand Niessen en Judith de Klijn, waarna de stekker er na één seizoen met hen alweer uit werd getrokken.

Hans en Mireille dus. Die hadden in het begin van hun Koffietijd-carrière als vaste gast Mari van der Ven die samen met stylist Geke een Koffietijdkijkster in de metamorfose gooiden. Ook leuk was het boodschappenspel, waarbij een kijker moest raden welke producten er achter de negen vakjes verstopt zaten: “Ping! Aardbeienjam. Ping! Jan Hagel. Ping!”

Wat eten we vandaag
De rubriek ‘Wat eten we vandaag’ was ook leuk, want die werd voorafgegaan door een muziekje en een filmpje waarin kokkin Raja Lizansky met pollepels in de weer was.

Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij waren altijd hun keurige beheerste zelf. In de onderstaande aflevering nemen ze de Oscar-uitreiking door met een filmjournalist. Danny Rook en Esther Duller zijn te gast, die zelf ook alweer een tijdje onder de radar zijn verdwenen.

Kipkerrie met appelsap
In die aflevering is kokkin Raja al vervangen door een zekere Willem, die kipkerrie maakt met appelsap. Dat klinkt goorder dan het is, zo legt Willem geduldig uit.

Daarna komen Danny en Esther aan de beurt, die over hun nieuwe programma Last Call komen praten. Dat was een programma waarbij ze mensen blind op reis stuurden. Esther mag bovendien komen uitleggen waarom alle omroepsters van Veronica óók een programma presenteren. Zien we daar een foto van een jonge Floortje Dessing, om 20m31s?

Ping! Etui. Ping!
Daarna is het tijd voor het boodschappenspel, deze keer met een vrouw van 24 jaar die naar de studio is gelokt en er duidelijk geen zin in heeft. “Ping! Drop. Ping! Linzen. Ping! Aardappel. Ping! Radijs. Ping! Wasknijpers. Ping! Kaas. Ping! Etui. Ping! Badpak. Boing!” Suzan, zoals ze heet, heeft alles razendsnel goed en kan er alsnog om lachen.

En dan zijn we pas op de helft van het programma, dat elke dag op dezelfde manier voortkabbelde. In de aankondiging van de aflevering van morgen komt de zus van topmodel Karen Mulder langs, een zekere Saskia. Hadden we ook graag teruggekeken, maar die aflevering staat helaas niet online...