Gays kunnen nu ook trouwen in Zwitserland

Leestijd: < 1 min

Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een wetsvoorstel waarin koppels van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen. Hiermee is Zwitserland het 29e land ter wereld waar mannen met mannen in het huwelijk kunnen treden en vrouwen met vrouwen.

In Zwitserland was het sinds 2007 al mogelijk voor mannenkoppels en vrouwenstellen om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. De openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht is het resultaat van een campagne die zeven jaar heeft geduurd.

Een referendum kan die openstelling nog tegenhouden, maar die kans is niet groot: een grote meerderheid van de Zwitserse bevolking ondersteunt het huwelijk voor M/M en V/V.

Jan Müller, lid van het comité dat pleitte voor de openstelling van het huwelijk, vindt het een belangrijke stap voor Zwitserland, maar zegt dat er nog een weg te gaan is voor er sprake is van volledige gelijkheid. Op het gebied van ouderschap gelden nog niet dezelfde rechten voor gaykoppels. Zo hebben vrouwenstellen nog altijd minder rechten als het gaat over spermadonatie.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS