Nieuwe muziek: Dua Lipa met een Pino-hoed en kerst met Dolly

Bekijk Dolly als cartoon en zie Dua schitteren

24 december 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Een dag eerder dan je van ons gewend bent, want kerst: nieuwe muziekvideo’s! Deze keer een live optreden van Dua Lipa, de nieuwe video van Katy Perry, die inmiddels wel heel erg is losgezogen van de werkelijkheid, een middelvinger van Logan Paul naar 2020 en meer...

Dua Lipa – ‘Levitating’

Saturday Night Live had Dua Lipa op visite. Vanonder een Pino-hoed zong ze haar hit ‘Levitating’, en dan wel de trage, originele versie. Van het lied verschenen dit jaar twee remixen: eentje met Madonna en Missy Elliott en een met DaBaby. Die laatste werd een bescheiden hit.

((( O ))) – ‘iFeel’

Deze voor velen nog onbekende act maakte een spacy onderwaterlied (kan dat, spacen onder water? Afijn, zo klinkt het in ieder geval) waarin ze een oproep doen om plasticvervuiling tegen te gaan. In de video is het water opvallend schoon.

Katy Perry – ‘Not the End of the World’

De nieuwe video van Katy Perry is nog tacky-er dan we van haar gewend zijn. Een en ander speelt zich af in een ruimteschip vol blauwe mensjes, wat op zich grappig is, maar Katy lijkt inmiddels wel heel erg losgezogen van de werkelijkheid. En het lied is ook niet per se heel mooi. Wellicht wordt het tijd voor een Taylor Swiftje: iets totaal anders verzinnen (namelijk iets moois) om de fans mee te verbazen.

Ed Sheeran – ‘Afterglow’

Voor de fans van Ed Sheeran is hier een zogeheten ‘performance video’ die hij maakte voor deze winterse gitaarballade.

Paul McCartney – ‘When Winter Comes’

Good old Paul McCartney kwam onlangs met zijn veelgeprezen album McCartney III. Daarop is onder meer dit lied te horen, met een psychedelisch gitaartje erin. De animatievideo bevat een jonge lookalike van de zanger met een volle baard en een tuinbroek – en toch is het geen hipster.

David Guetta & Morten & Lanie Gardner – ‘Dreams’

Een nieuwe versie van Fleetwood Macs ‘Dreams’, met de vocalen van een zekere Lanie Gardner. Zij maakte eerder een Tiktokvideo met haar eigen versie van ‘Dreams’, die dus nu is opgepikt door David Guetta. Mooi wel, maar de Deep Dish remix-versie van ‘Dreams’ met de stem van Stevie Nicks zullen we er niet door vergeten.

Ava Max – ‘Christmas Without You’

Deze video is al een tijdje uit, maar met het oog op het kerstweekend delen we hem alsnog. Het gaat niet helemaal goed bij Ava’s kerstdiner en dan belandt ze ook nog tussen allerlei illustere gasten op een gemaskerd bal. Een soort horrorkerst dus.

Tim Dawn – ‘To Love Somebody’

Zanger Tim Dawn maakte van deze Bee Gees-cover een ingetogen gitaarplaatje. Zijn ‘To Love Somebody’ is te horen in de kerstcommercial van de PLUS-supermarkt. Best wel prima eigenlijk, om niet met een afgezaagd kerstnummer te komen.

Imanbek & Goodboys – ‘Goodbye’

De Kazachstaanse DJ Imanbek Zeikenov scoorde vorig jaar een enorme hit met ‘Roses’, waarna het weer compleet stil viel. Best gek, want hij probeerde van alles: een nieuwe versie van Modern Talkings ‘Brother Louie’, een samenwerking met Marshmello en Usher en onlangs nog ‘Kill Me Better’ met Don Diablo. ‘Goodbye’ kwam vorige week binnen in de Tipparade, heeft een melancholische ondertoon en een fijne groove.

Hayley Williams – ‘Teardrop’

Sommige liedjes zijn zo mooi, daar moet je eigenlijk van afblijven. Maar Hayley Williams waagt zich toch aan een cover van ‘Teardrop’, dat in 1998 werd gezongen door Liz Fraser van de Cocteau Twins, op verzoek van Massive Attack. Leuk weetje: Massive Attacks Andrew Vowles wilde graag dat Madonna het voor ze zou inzingen, maar daar staken de andere twee leden een stokje voor: een eerdere samenwerking was niet zo goed bevallen (ze namen halverwege de nineties een cover met haar op van Marvin Gayes ‘I Want You’). Afijn, waarschijnlijk had de Madonna-versie van ‘Teardrop’ ongeveer zo geklonken als wat Hayley Williams er van gemaakt heeft.

Logan Paul – ‘2020’

De niet bepaald onomstreden Logan Paul maakte een roundup van het afgelopen jaar , waarin hij opsomt wat er allemaal misging, van een losgeslagen Trump tot corona en TikTok tot Tiger King. Een en ander wordt lekker plastisch uitgebeeld, het liefst zonder broek ook nog.

Dolly Parton & Willy Nelson – ‘Pretty Paper’

Dolly en Willy zingen een duet dat staat op het kerstalbum A Holly Dolly Christmas. In de video zijn cartoonversies te zien van het duo, die door een paard op een wagen worden voortgetrokken. Dolly heeft een rode kerstoutfit aan, Willy draagt zijn dagelijkse countrykloffie.

Róisín Murphy – ‘Murphy’s Law’

Tot slot een akoestische versie van ‘Murphy’s Law’, dat Róisín heerlijk slepend zingt. In een voor haar doen tamelijk sobere outfit, namelijk een denim shirt en dito broek. Het enige frivole zijn de veren in d’r haar.

Magazine 110
Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau