Een fotocollectie van het Texaanse stel Hugh Nini en Neal Treadwell vormt de basis van Loving: A Photographic History Of Men In Love. Meer dan twintig jaar verzamelde dit stel foto’s waarop mannen te zien zijn die elkaar liefhebben, uit een tijd waarin dit niet gebruikelijk was. De twee wonen in New York en begonnen per toeval aan hun collectie: de eerste foto’s kochten ze op vlooienmarkten.

Portretten
Gaandeweg verzamelden ze portretten en andere foto's van mannenstellen uit de VS, maar ook ver daarbuiten: van Australië, Bulgarije, Canada, Kroatië, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Letland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk, de foto’s in het boek komen overal vandaan.

De foto’s zijn tussen 1850 en pakweg 1950 gemaakt in allerlei verschillende omgevingen: thuis, maar ook in parken of op stranden. Ze hebben gemeen dat romantiek de rode draad vormt. Samen geven ze een mooi beeld van een veranderende wereld.

Geheime liefdes
Op de foto’s zijn geheime liefdes te zien, net als mannen die graag willen maar niet mogen trouwen. Op CNN vind je een artikel met een aantal foto’s uit het boek.

Loving: A Photographic History Of Men In Love bevat 336 pagina’s, kost 49 euro en is te koop via uitgever 5 Continents. Om het boek naar Nederland te laten versturen, betaal je 15 euro verzendkosten, wat het totaal dus brengt op 64 euro. Wat op zich niet veel is voor een vuistdik koffietafelboek vol bijzondere, intieme foto’s uit vervlogen tijden.