Hot op Instagram: acteur Jonathan Baily uit Bridgerton

Hier zijn mooiste foto's

Leestijd: < 1 min

Ben je al begonnen aan het nieuwe kostuumdrama van Netflix, Bridgerton? De 32-jarige Jonathan Bailey speelt de oudste zoon, Anthony Bridgerton, zijn grootste rol tot nu toe. We namen even een kijkje op zijn Instagram-account. Dit zijn z’n mooiste foto’s.

Jonathan Bailey is geboren in Wallingford, Oxfordshire en stond al eens met Ian McKellen op de planken in het Shakespeare-toneelstuk King Lear. Als kind had hij al een rolletje in Les Misérables en heeft dus al heel wat jaren theaterervaring.

Op tv was hij te zien als Leonardo da Vinci, in de serie Broadchurch en in een gastrol in Doctor Who. Nu schittert hij in het nieuwe Netflix-kostuumdrama Bridgerton, dat gaat over de rijke elite in het Londen van 1813.

Jonathan Bailey is gay en ziet graag dat er vaker homoseksuele acteurs  worden gecast voor de rollen van gay personages. Dat gebeurt volgens hem nu nog veel te weinig. Hij zegt: “Het zou toch mooi zijn als je vanuit je eigen ervaring kunt acteren.”

Maar, zegt hij ook: “Het moet eigenlijk niet uitmaken of een karakter gay of straight is, maar je ziet niet vaak dat homoseksuele acteurs worden gecast voor een heteropersonage.” In zijn geval is dat wel zo: zijn personage in Bridgerton is hetero.

We doken even in Jonathans Instagram-account. Hieronder zie je eerste de trailer, gevolgd door zijn mooiste foto’s.

Powered by Labrador CMS