Zaterdagavond 9 januari zendt de NPO op primetime een speciale registratie uit van Sven Ratzke’s laatste voorstelling Where Are We Now. Een show waarin hij samen met zijn pianist de prachtige nummers van Bowie in uitgeklede vorm in nieuwe arrangementen brengt in een intieme setting van vleugel en stem in de grote (corona lege) concertzaal van de Vereeniging in Nijmegen.

Van Berlijn naar New York
Tussen nummers als ‘Heroes’, ‘Ashes to Ashes’ en ‘Let’s Dance’, neemt Ratzke op zijn geheel eigenwijze zijn publiek door middel van heerlijke verhalen mee van Berlijn naar New York.

Ratzke speelde deze show al in uitverkochte zalen in New York, Berlijn en Sydney, waarna begin dit jaar de Nederlandse tournee startte. Helaas werd deze midden in de tournee door covid half maart stilgelegd. Hopelijk wordt deze vanaf eind januari 2021 weer in aangepaste vorm voortgezet.

Where Are We Now
Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, heeft hij met zijn eerdere show Starman al bewezen. In Where Are We Now laat Ratzke in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies songs in al zijn puurheid zien: de poëtische eenvoud en universele thema’s komen aan bod.

De entertainer en verhalenverteller pur sang prikkelt, verward en verleidt zijn publiek op zijn kenmerkende eigen wijze. Hij neemt ze mee op een reis door het Bowie universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie, anekdotes, onderonsjes met het publiek, teksten van bestsellerauteur Philippe Claudel versmelten tot een spannend geheel.

Een greep uit de recensies:

NRC ☆☆☆☆
"Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst pathos"

Trouw ☆☆☆☆
"Dichter dan dit kun je niet meer bij Bowie komen"

Telegraaf ☆☆☆☆
“een prachtige emotioneel hommage aan Bowie"

Tagesspiegel ☆☆☆☆☆
“Ratzke bevestigt met deze avond zijn status als fenomenale, veelzijdige zanger, conferencier en allround artiest"

Berliner Morgenpost ☆☆☆☆☆
“Een showman van een heel bijzonder kaliber. In zijn grappige en bizarre verhalen verliest men zich maar al te graag. Een buitengewoon ontroerende en opwindende avond"

Coverbeeld: Hanneke Wetzer