Niet iedere kandidaat binnen RuPaul’s Drag Race is een cisgender man. Sommige kandidaten zijn non-binair en in het nieuwste seizoen doet voor het eerst een transgender man mee. Ook is niet iedere dragqueen per se een vrouwelijk personage na de metamorfose.

Racers
Dus gaat RuPaul met de tijd mee en zegt ze niet langer: “Gentlemen, start your engines, and may the best woman win”, maar kiest ze in het nieuwe seizoen voor het neutralere “Racers, start your engines, and may the best drag queen win!”

Eerder al had RuPaul haar catchphrase aangepast voor Drag Race All Stars seizoen vier. Daarin keerde Gia Gunn terug, die na haar opwachting in een regulier seizoen haar coming-out beleefde als transgender vrouw. Toen zei ze: “Ladies and gentlemen, start your engines.”

Heel belangrijk
Fans van de show zijn blij met de koerswijziging van RuPaul. Iemand schrijft op Twitter: “Dit is heel belangrijk. Ik ben zo blij dat RuPaul eindelijk de verantwoording neemt voor zijn queer publiek.”

Het dertiende seizoen van RuPaul’s Drag Race gaat op 1 januari van start. Hierin is de eerste transgender man te zien die meedoet, onder de naam Gottmilk. We stelden alle kandidaten al eens aan je voor in dit artikel.

Hieronder zie je ze ook voorbij komen, net als een fragment uit het nieuwe seizoen.