Compilatievideo: dit zijn de 25 beste gay-films van 2020

Welke wil jij absoluut nog zien?

Leestijd: < 1 min

Pak pen en papier (of iets moderners) erbij en schrijf mee: welke van de 25 films uit deze compilatievideo wil jij absoluut nog gaan zien? Een enthousiaste Youtuber heeft ze voor je op een rijtje gezet, van maatschappelijk betrokken verhalen tot corny liefdesperikelen.

Youtuber Santiago heeft een compilatie gemaakt van de in zijn ogen 25 beste films van 2020 met een gay thema. In het bijschrift onder de video laat hij weten dat het gaat om films die vorig jaar zijn verschenen, al zitten er ook enkele bij die ouder zijn, maar nooit zijn vertoond op wat festivals na.

De fragmenten die hij laat zien, zijn kort. De top 25 begint met Dating Amber, over twee schoolvrienden die net doen of ze een vriendin hebben om maar niet op te vallen op school. Daarna volgt End of the Century, dat draait om een liefdesaffaire tussen twee mannen in Barcelona. Een recent voorbeeld is The Christmas Setup, waarin de moeder van Hugo hem koppelt aan een jeugdvriend van vroeger.

Afijn, er komt genoeg voorbij dat de moeite van het bekijken waard is. Het gaat snel, want het filmpje duurt slechts vier minuten en tien seconden. En waar je de films kunt bekijken? Dat heeft Santiago er helaas ook al niet bij gezet. Maar google en gij zult vinden

Powered by Labrador CMS