Sir Elton Hercules John werd geboren als Reginald Kenneth Dwight (wat overigens net zo chique klinkt als ook daar ‘Sir’ voor zou plakken). Zijn levensverhaal werd in 2019 verfilmd in Rocketman, een biopic die wereldwijd goed werd ontvangen.

John Lennon
Nu heeft The Sun bekendgemaakt dat Davey Johnstone, een voormalig gitarist in de band van Elton John, werkt aan een film met nooit eerder vertoonde beelden, waarvan de focus ligt op de jaren zeventig. Te zien is beeldmateriaal waarop Elton John samen te zien is met John Lennon en andere verhalen rondom de band van Elton John.

Volgens Johnstone staan Elton John en zijn echtgenoot David Furnish volledig achter de documentairefilm, waaraan de gitarist al jaren werkt. In de podcast Greatest Music of All Time zei hij hierover: “Ik zou nooit iets maken, en zeker geen documentaire, als ze er niet achter zouden staan. We zitten nu in de laatste fase.”

Pasen
Hij vervolgt: “Er staan nog twee interviews op de planning en willen eind januari alle opnames achter de rug hebben. Dan begint het monteren en hopelijk is de film rond pasen klaar.

Johnstone heeft gewacht met het zoeken van een distibuteur totdat Rocketman uit de bioscopen was en Elton John klaar was met zijn wereldtournee. “Ik wilde voor geen goud in de weg lopen met mijn project.”

Netflix
Hoogstwaarschijnlijk is Netflix het platform dat The Pillars of Hercules gaat uitzenden.

Elton John werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Originele Song uit Rocketman, ‘I’m Gonna Love Me Again’. Het was de enige Oscar-nominatie voor de film.