Eric Vanderlee is verpleegkundige en werkt in het Sanford Canton-Inwood Medical Centre in South Dakota in de Verenigde Staten. Hij maakte zich op voor een dag lang vaccineren.

Grap
Zijn vriend, Robbie Vargas-Cortes, is ook werkzaam in de gezondheidszorg. Hij zou die dag langskomen voor een prik. Toen Robbie zijn mouw opstroopte, zag Eric dat zijn vriend iets op zijn bovenarm had geplakt. Aanvankelijk dacht hij dat Robbie een grap maakte: dat de tape was bedoeld om hem de juiste plek voor het prikken aan te wijzen.

Wat bleek: onder de tape had Robbie een verlovingsring verstopt. Nadat Robbie zijn vriend ten huwelijk had gevraagd, zei hij ‘ja’ en alle omstanders waren blij. Daarna volgde de vaccinatie en moest Robbie er razendsnel vandoor: hij kreeg een oproep binnen voor een ambulance-rit.

Turbulente periode
De twee hebben een turbulente periode achter de rug: de 86-jarige grootvader van Eric is in november overleden aan de gevolgen van corona. Dat was de aanleiding voor Eric om zich aan te melden als vrijwilliger voor het vaccinatieprogramma.

In een interview met CNN vertelde Robbie dat hij de ring al drie jaar bij zich droeg. Hij heeft al die tijd op het juiste moment gewacht. “We naderen het einde van de pandemie”, zei hij. “Het vaccin voelt als een nieuw hoofdstuk.”