Cross-talent Justin Laevens: “Ik wil een voorbeeld zijn voor andere homo’s”

"Ik ken zelf geen renner die homo is"

Leestijd: < 1 min

Vlak voor het Belgisch kampioenschap voor veldrijden van start gaat, vertelt crosstalent Justin Laevens (19) dat hij gay is. “Ik ken zelf geen renner die homo is, maar misschien zitten er nog meer in hun schelp verborgen.”

Aankomende zondag gaat het Belgisch kampioenschap veldrijden van start in Meulebeke. Justin Laevens start ergens achteraan, als belofte. Toch kan hij rekenen op aardig wat belangstelling.

Liever mannen
Want onlangs maakte Laevens bekend dat hij ‘liever mannen ziet dan vrouwen’. In een interview met de website Sportnu.be vertelt hij dat hij twee jaar meedraait in de wielerwereld, maar tot dusver zweeg de coureur uit het West-Vlaamse Zwevegem over zijn persoonlijke leven.

“Ik vond het niet moeilijk om mij te uiten, maar wel in de sport. Want ik ken geen enkele coureur die homo is”, zegt Lavens. “Ik was bang voor reacties van de grote renners en ploegen. Dat ze me anders zouden bekijken, maar ik denk niet dat dit het geval is.”  

Voorbeeld
Laevens hoopt met zijn coming-out een voorbeeld te zijn voor andere homo’s in de wielerwereld. Of, in zijn eigen woorden: “Voor crossers of renners die nog in hun schelp verborgen zitten.”

Powered by Labrador CMS