Sex and the City ging in 1998 van start en telt in totaal zes seizoenen. Naast 94 afleveringen zijn er ook nog twee films gemaakt, in 2008 en 2010. Een derde film is nog wel aangekondigd in 2016, maar werd tot grote teleurstelling van Sarah Jessica Parker gecanceld.

Cantrall haakt af
Die riep destijds dat ze het script grappig, hartverscheurend, mooi en herkenbaar vond. Kim Catrall dacht daar toen ook al anders over: toen ze erachter kwam dat haar Mr. Big aan een hartaanval zou overlijden en dat Miranda’s tienerzoon Brady haar zou belagen met sexting en naaktfoto’s, haakte ze af.

In 2013 was er nog een andere, weinig succesvolle spin-off, die ging over de jonge jaren van Carrie Bradshaw. Na twee seizoenen werd The Carrie Diaries echter alweer van de buis gehaald.

Nieuwe serie, andere naam
Al enkele maanden gonsden er geruchten over een reboot van Sex and the City. HBO Max heeft nu bevestigd dat er tien nieuwe afleveringen komen van een half uur, die komende lente worden opgenomen. De serie krijgt bovendien een andere naam: And Just Like That

Op Instagram maakte Sarah Jessica Parker fans van de serie al lekker met een teaser, waarbij ze schreef: “Ik vraag me af: waar zouden zij nu zijn?” SJP is inmiddels 55 jaar en de serie zal dus gaan over vrouwen van haar leeftijd. Kim Cantrall is wederom niet van de partij, waarom precies is niet bekend, maar in 2016 zei ze dat ze nooit meer in de huid van Samantha wilde kruipen.

Blokker
Sowieso lijkt Parker van alle vier, of de drie overgebleven actrices, zich het meest druk te maken over SATC. Vorig jaar nog maakte ze een commercial verkleed als Carrie voor Stella Artois. In 2016 nam ze bijvoorbeeld nog een commercial op voor Blokker (!) waarin ze was te zien als een Carrie-versie van zichzelf.

Die beelden zie je hier onder, maar eerst: de overigens weinig zeggende teaser. Wanneer de nieuwe serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.