L’HOMO bereikt de afgelopen jaren steeds minder lezers voor de belangrijke boodschap die het magazine uitdraagt, dus ziet LINDA. zich genoodzaakt voor nu te stoppen met het jaarlijks uitbrengen van deze titel. Mocht zich nog eens een heel bijzondere aanleiding voordoen, dan kan L’HOMO op onregelmatige basis verschijnen” laten de makers van L'HOMO vandaag in een persbericht weten. De laatste editie verscheen in 2019.

L'HOMO werd tussen 2009 en 2019 jaarlijks uitgebracht. Op de spraakmakende cover van de eerste editie werd tv-persoonlijkheid Arie Boomsma afgebeeld. Hij werd als gevolg daarvan drie maanden werd geschorst door de EO, zijn toenmalige werkgever. Volgens de EO werd Boomsma te schaarsgekleed in beeld gebracht. Ook televisiemaker Tom Hofman, voetballer Yevhen Levchenko, acteur Thijs Römer en zanger Douwe Bob poseerden door de jaren heen voor de cover.

Le Book
Om terug te blikken wordt op 17 mei het boek L’HOMO. Le Book uitgebracht. Daarin beloven de makers 'spectaculair beeld en indringende verhalen' op te zullen nemen. Ook zal vooruit worden gekeken met niet eerder gepubliceerde foto's en verhalen. Het boek zal worden samengesteld door Iebele van der Meulen, voormalig hoofdredacteur van L'HOMO. Van der Meulen: “Ik ben enorm trots dat we met L’HOMO jarenlang een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan diversiteit in de Nederlandse samenleving en binnen het medialandschap – om te laten zien dat we er allemaal toe doen, om te laten zien dat de wereld groter is dan veel media laten zien. Met L’HOMO. Le Book kijken we niet alleen terug op een decennium L’HOMO, maar ook vooruit, richting een hopelijk meer inclusievere samenleving waarin diversiteit gevierd wordt en iedereen zichtbaar is.” Het Instagramaccount zal actief blijven.

Beeld: Marc de Groot en Hans van Brakel voor L'HOMO