Minor Accident of War is de naam van een korte animatiefilm, waarin te zien is hoe Edward Field de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Hij werkte voor de Amerikaanse Luchtmacht en was betrokken bij 27 missies. Bij een daarvan werd hij belegerd door de nazi’s en vloog zijn vliegtuig in brand boven Duitsland.

Fields vliegtuig maakte een noodlanding in de Noordzee, alwaar hij en de andere passagiers moesten zien te overleven in het ijskoude water.

Discriminatie
De film is gemaakt door Diane Weis, een nicht van Field. Zij maakte de film nadat Fields partner Neil overleed, nadat de twee 45 jaar samen waren. Een andere aanleiding voor Weis was de regering-Trump en hoe die de transgender gemeenschap discrimineert door deze uit het leger te weren.

Aan The Advocate vertelt Weis dat ze mensen wil inspireren in een tijd dat extreem-rechts steeds meer macht naar zich toetrekt. “Mijn oom is een held en een inspiratiebron voor mij en vele anderen.”

Academy Award
De film dingt mee naar een Academy Award en is geïnspireerd op een gedicht van Field, dat hij schreef in 1967. Zijn stem is ook te horen in de film. Naast zijn werk voor het Amerikaanse leger is Field bekroond als poeet. Ook won hij een Oscar voor een korte documentaire uit 1966, To Be Alive.

Bekijk hier de film Minor Accident of War.