Nieuwe muziek: Lana Del Rey zingt over chemtrails en Mel C is ‘Into You’

15 januari 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

De nieuwe single van Lana Del Rey klinkt eigenlijk helemaal niet nieuw, maar juist heel vertrouwd. Dat geldt ook voor Melanie C, die weer een lekkere dance-song de wereld inslingert. Maar er is meer nieuwe muziek, van Zayn, Shygirl en Justin Bieber.

Melanie C – ‘Into You’

Ooit was ze Sporty Spice en die naam houdt Melanie C in ere, zoals je kunt zien in de video voor ‘Into You’: onder een jasje draagt ze een sportief badpak. Het liedje is voorbij voordat je het door hebt, na ongeveer 2,5 minuut. Maar vrolijk word je er wel van.

Zayn – ‘Vibez’

Ook Zayn Malik houdt het kort. De voormalige One Direction-zanger met het geblondeerde haar en de volgeverfde armen laat zich in de video voor ‘Vibez’ rondrijden in een speelgoedauto. Ziet er best leuk uit allemaal, maar het liedje beklijft niet echt.

Lana Del Rey – ‘Chemtrails Over The Country Club’

In maart verschijnt alweer het zevende album van Lana Del Rey, dat dezelfde titel heeft gekregen als deze leadsingle. De video begint vertrouwd, met Lana die allerlei Amerikaanse Hollywood-dingen doet, zoals rondrijden in een cabrio en met haar dinnetjes naar een countryclub gaan. Maar ergens halverwege verandert de setting in een horrorfilm en haar vriendinnen in geelogige zombies. Het begint allemaal als Lana een hap uit een citroen neemt. Moet je ook nooit doen…

Justin Bieber & Ariana Grande – ‘Angel’

Heel even zie je Amsterdam voorbij flitsen in de nieuwe video van Justin Bieber. Die video bestaat uit nogal random beelden van over de hele wereld, en hoewel Ariana Grande schijnt mee te zingen (want is dat écht haar stem?) is zij niet te zien in de video. Maar misschien komt dat nog op een ander moment.

Shygirl – ‘Tasty’

Blane Mulse is een Britse rapper/DJ/zangeres/singer-songwriter de klinkt alsof ze rechtstreeks uit de jaren negentig is geteleporteerd. Hip house, breakbeats, dance, gesamplede stemmetjes: ze maakt er een fijne revivalpotpourri van. In de video ziet ze er uit als Marie Antoinette met een twist, een beetje zoals Theo en Thea eruitzagen als ze dergelijke typetjes speelden.

Selena Gomez – ‘De Una Vez’

Op haar nieuwe single gaat Selena Gomez voor Spaanstalig. De video is romantisch, met kamers vol rozen en schemerlampen en bijzondere special effects, zoals een brandend hart en rondfladderende vlinders. Alsof je naar een telenovela uit Mexico zit te kijken.

Bree Runway & Missy Elliott – ‘ATM’

“Do you like money?” Dat vraagt de Britse Brenda Wireko Mensah zich af op haar nieuwe single ‘ATM’, waarop Missy Elliott te gast is. Ze omschrijft haar muziek als ‘genre fluid’, en ze noemt zichzelf Bree Runway. Veel blingbillen in de video.

Why Don’t We – ‘Grey’

Zijn dit coronakapsels of wordt dit weer mode, van dat naar voren gekamde haar waar Justin Bieber tien jaar geleden in iets plattere vorm mee rondliep? De jongens van Why Don’t We hebben zo te zien allemaal dezelfde haarstylist. En meerstemmige muziek heeft ook wel eens mooier geklonken…

Ashnikko & Kelis – ‘Deal With It’

Een geinige piratenclip bij een lied, waarin Ashnikko de bekende Kelis-hit ‘I Hate You So Much Right Now’ citeert. Of ‘Caught Out There’, zoals dat lied eigenlijk heet.

Joshua Bassett – ‘Lie Lie Lie’

Het snoepje van de week is Joshua Bassett, die klinkt alsof hij rechtstreeks bij een auditie voor The Voice vandaan komt. Hij was eerder te zien in High School Musical: The Musical: The Series en probeert het nu als solozanger.

Perfume Genius – ‘Your Body Changes Everything’

Over snoepjes van de week gesproken… De man die in deze video in een bezwete tanktop op onderzoek uit gaat, mag er ook zeker zijn. Betoverende jarentachtigmuziek met een heerlijke retrobeat maakt hij hier, en in de video komt hij een aantal vreemde figuren tegen.

Shamir – ‘Diet’

Shamir is naar Lake Tahoe getrokken om daar te poseren in tal van opvallende outfits en met een roze beer.

Jennifer Lopez – ‘In the Morning’

In een sprookjesacthige video is JLo te zien als engel, als futuristische robotqueen en als onderwaternimf. En op het eind heeft ze ineens een fonkelend kooitje om haar hoofd.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 106

Deze keer: Nikkie Tutorials, Dotan, Envy Peru, Glenn Helberg en Dua Lipa

Neem een abonnement

Geef cadeau