Theater

‘Weg met Eddy Belleguele’, over opgroeien in een homofobe omgeving, eenmalig online te zien

Vrijdag 22 januari om 20.30 uur via ITAlive

20 januari 2021, Winq redactie, 2 minuten

Weg met Eddy Bellegueule, de sensationele theaterbewerking van de autobiografische roman van Édouard Louis (28), over opgroeien als homo in een ultramasculiene, armlastig arbeidersmilieu, is vrijdag 22 januari eenmalig online te zien bij ITAlive.

Met zijn autobiografische succesroman Weg met Eddy Bellegueule veroverde Édouard Louis met één mokerslag de wereld. Het boek vertelt, zonder franje en met veel droge humor, het levensverhaal van een homoseksuele jongen in een extreem homofobe omgeving. Regisseur Eline Arbo maakte een bejubelde theatrale en muzikale bewerking van deze roman. Voor haar bewerking ontving ze de Regieprijs 2020 en de cast werd collectief genomineerd voor de Louis d’Or, een van de belangrijkste toneelprijzen van Nederland.

Normale jongen

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk – in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Weg met Eddy Bellegueule - Sanne Peper
© Sanne Peper

Hartverscheurend

Weg met Eddy Bellegueule is nergens veroordelend, maar maakt een haast onmogelijke compassie invoelbaar”, oordeelde de jury van het Nederlands Theater Festival. “Het levert zinderend, hartverscheurend en oprecht toneel op, dat maanden later nog onverminderd nadreunt. (…) Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens en Romijn Scholten knallen daarbij van de vloer. Hun liefdevolle, energieke en emotionele spel is wars van ijdelheid."

ITAlive

In coronatijd brengt Internationaal Theater Amsterdam voorstellingen naar de woonkamer met ITALive. Via een livestream maken bezoekers mee wat er op dat moment live op het podium aan het Leidseplein gespeeld wordt. De livestream van Weg met Eddy Belleguele is te zien op vrijdag 22 januari 2021 om 20.30 uur en wordt Engels ondertiteld.

Kaarten kosten € 12,50 en zijn te koop via www.ita.nl/italive.

Beeld: Sanne Peper

Magazine 122
De nieuwe Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau