Acteur Haaz Sleiman ken je wellicht van de serie Nurse Jackie. Vorig jaar speelde hij in de ‘Ramadan rom-com’ Breaking Fast, zie de trailer onderaan dit artikel. Sleiman speelt hierin een man die moslim is en gay. Aan het einde van de Ramadan neemt hij zijn vriend mee naar huis.

Eerste keer
In het echte leven is Sleiman ook homoseksueel. In zijn eerstvolgende film speelt hij wederom een gay personage, en wel in de Marvel-film Eternals. In een interview vertelt hij dat het de eerste keer is dat er een gaykoppel te zien is in een heldenfilm uit de Marvel-stal.

Sleiman vertelt: “Het is mijn eerste Marvel-film, dus dat is best spannend. Maar ik heb het gevoel dat de kijkers trots zullen zijn. Hoe Marvel het gaykoppel in beeld heeft gebracht is zeer doordacht. Ik speel de echtgenoot van Phastos, een van de grootste superhelden in de film. We hebben samen een kind.”

Moslim, gay en superheld
Zelf had hij ook graag die rol van superheld op zich genomen. “Want wanneer zullen we voor het eerst een Arabische acteur die moslim is en openlijk gay, een superheld zien spelen? Ik kan niet wachten om dat te zien.”

Eternals is gebaseerd op de Marvel-boekenserie met dezelfde naam en gaat over een groep onsterfelijken die de wereld en de beschavingen hebben gevormd. Sleiman vertelt verder dat er ook een filmzoen inzit tussen hem en Phastos (die wordt gespeeld door Brian Tyree Henry). “Het is een prachtige, ontroerende zoen. Iedereen op de set moest huilen. Wat ik vooral belangrijk vond is te laten zien hoe liefdevol en mooi een queer gezin kan zijn.”

Trailer Breaking Fast
Wanneer Eternals uitkomt, hangt af van de ontwikkelingen rond corona. Hieronder de trailer van Breaking Fast, waar ook de bovenstaande foto bij hoort. De trailer van Eternals is nog niet beschikbaar.