Sinds 2009 komt er geregeld een nieuwe dvd of Blu-Ray uit met daarop de beste korte lhbtq-films van dat moment, in de serie Boys on Film. Sinds enige tijd zijn de films ook te zien via Amazon Prime Video, mocht je geen dvd-speler meer in huis hebben.

In deze 21e aflevering van Boys on Film, die uitkomt op 1 maart en Beautiful Secret is genoemd, vind je maar liefst negen films, waarvan de kortste vier minuten duurt en de langste een half uur. Dit zijn de titels:

Memoirs of a Geeza
VK, 4 minuten, regie Theo James Krekis
De hoofdpersoon herinnert zich ruzies, vrienden en het lakken van zijn teennagels in deze collage van jeugdherinneringen en verrassingen.

We Are Dancers
VK, 30 minuten, regie Joe Morris
Het is 1933 en Berlijn staat in brand. Terwijl het politieke landschap snel verandert, moeten de uitgesproken performer Hansi Sturm en zijn gezelschap van flamboyante supporters die veranderingen onder ogen zien.

My Dad Works the Night Shift
Canada, 14 minuten, regie Zachary Ayotte
Hij zingt bij een kerkkoor, gaat naar de zondagsschool en doet aan zwemmen, en tussendoor begeert de veertienjarige Felix de oudere jongen Vincent. Ondanks de dreiging van een conservatieve vader die hem op zijn nek zit, trekt Felix de stoute schoenen aan en nodigt hij Vincent uit bij hem thuis.

L'Homme Jetée
Zwitserland, 21 minuten, regie Loïc Hobi
Theo is een havenarbeider die smacht naar avontuur in een afgelegen kustplaats. Als de jonge zeeman Giuseppe opduikt, Theo trotseert Theo de golven om aan zijn saaie bestaan te ontsnappen. Hij probeert onderdeel te worden van Giuseppes norse bemanning.

My Sweet Prince
VK, 12 minuten, regie Jason Bradbury
Op het Isle of Wight in 2003 komen fragmenten van videodagboeken van tieners in botsing met het fictieve verhaal van de 15-jarige Tommy en zijn zoektocht naar verbinding tijdens de komst van het internettijdperk.

Dungarees
VK, 5 minuten, regie Abel Rubinstein
Blake en Cane hangen wat rond, spelen videogames en worstelen met hun onzekerheden. Een pittig liefdesverhaal over twee jongens en hun tuinbroeken.

Clothes & Blow
VS/VK, 23 minuten, regie Sam Peter Jackson
Voor de Amerikaanse voice-overartiest Daniel is het leven in Londen één lange aaneenschakeling van veeleisende klantoproepen en ongemakkelijke Grindr-ontmoetingen. Maar wanneer zijn moeder besluit hem in een opwelling te bezoeken, wordt Daniel gedwongen om opnieuw te evalueren hoe volledig en authentiek hij zijn leven leidt.

A Normal Guy
Roemenië, 14 minuten, regie George Dogaru
Daniel heeft vanavond geluk gehad: deze keer gaat hij niet alleen naar huis. Maar hoe zit het met zijn verwaande heteroseksuele broer en diens bemoeizuchtige vriendin?

Pretty Boy
Australië, 9 minuten, regie Pierce Hadjincola & Sinclar Suhood
Kevin, een tiener in de kast die opgroeit in een landelijke buurt, kampt met problemen in de liefde, met zijn familie en de zoektocht naar zichzelf. Met de steun van zijn partner en zijn zus leert hij dat niet iedereen in zijn leven hem zal accepteren zoals hij is.