Lady Gaga en Tony Bennett komen met nieuw duettenalbum

Leestijd: < 1 min

94 jaar is hij inmiddels, en Tony Bennett lijdt sinds vier jaar aan een vorm Alzheimer. Desondanks komt hij na zeven jaar met een tweede album vol duetten met Lady Gaga. De songs zijn opgenomen in de periode 2018 – 2020 en verschijnen in het voorjaar.

Begin deze week maakte Tony Bennetts echtgenote Susan Crow bekend dat haar man al ruim vier jaar kampt met de verschijnselen van Alzheimer. Ze vertelt dat het niet altijd makkelijk is om samen te leven met iemand die niet alles meer begrijpt. “Maar we hebben zoveel meer geluk dan andere mensen met deze diagnose. We hebben een goed team om ons heen.”

De afgelopen jaren heeft Bennett wederom een aantal duetten opgenomen met Lady Gaga. Het is het vervolg op een eerste samenwerking die in 2014 resulteerde in het album Cheek to Cheek. Destijds was Bennett de oudste zanger in de VS die een nummer één-album wist te scoren.

Naast een nieuw album komt er ook een documentaire uit, waarin te zien is hoe Lady Gaga en Tony Bennett samenwerken. Te zien is hoe Gaga voor het eerst hoort over de diagnose van Bennett. Zijn vrouw vertelt dat wanneer hij zingt, de oude Tony even terugkomt. “Er is veel aan hem dat ik mis, hij is de oude Tony niet meer. Maar als hij zingt, leeft hij op.”

Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend. Bekijk hier het in 2014 uitgebrachte ‘The Lady is a Tramp’.

Powered by Labrador CMS