Bekijk de livestream van het Nederlands Dans Theater

Zie hier alvast de repetitie-trailers

04 februari 2021, Winq redactie, 3 minuten

Maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari, 20.00 uur presenteert NDT 1 Shadow’s Whispers. De livestreams bestaan uit de wereldpremières From England with Love van Hofesh Shechter en Baby Don’t Hurt Me van Imre van Opstal en Marne van Opstal. De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op NDT.nl. De ticketprijs is vijftien euro.

Het nieuwe programma Shadow’s Whispers combineert choreografen die een verankering delen in urban dance, hiphop en een intuïtieve benadering van ideeën en verhaallijnen.

Hofesh Shechter is een van de meest opwindende hedendaagse makers, erkend als choreograaf en componist. Eerder creëerde hij speciaal voor NDT 1 de werken Clowns (2016) en VLADIMIR (2018).

Het choreografenduo Imre van Opstal en Marne van Opstal, beide voormalig NDT-danser, creëerde in 2017 The Grey voor NDT 2. Hun eerste NDT 1-creatie Take Root werd in 2019 genomineerd voor de Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansprestatie'. 

Deze choreografietalenten zijn een goed voorbeeld voor hoe NDT investeert in jonge, grensverleggende makers en hoe dansers de overstap kunnen maken naar de kunst van choreografie.

Kijk hieronder naar de repetitietrailers van From England with Love en Baby Don't Hurt Me. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van NDT.

Coverbeeld: Crahi Rezvani

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau