Very Vintage: de geflopte talkshow van RuPaul

Sassy as ever, dus wat ging er mis?

04 februari 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

Eigenlijk had de talkshow van RuPaul alles in zich om een hit te worden. Allereerst de host zelf, die sassy as ever presenteerde. Er waren beroemde gasten, makeovers en items met puppy’s. Dus wat zou er mis kunnen gaan? Helaas keken er te weinig mensen en zijn er uiteindelijk slechts vijftien afleveringen gemaakt. En die staan nu allemaal online.

In de jaren negentig deed RuPaul al een succesvolle poging met een talkshow, waarin sterren als Cher werden opgewacht door Ru in drag. Hier presenteerden we al eens een Very Vintage-aflevering over The RuPaul Show.

Twee jaar geleden probeerde RuPaul het opnieuw, met een show die gewoonweg RuPaul werd genoemd. Deze keer liet Ru de jurken en pruiken in de kast hangen. We pakken er paar willekeurige afleveringen bij.

Gus en Lisa
Om te beginnen de episode met Lisa Vanderpump van The Real Housewives of Beverly Hills. Niet dat zij nou zo interessant is, maar er is een catwalkshow met puppy’s, Olympisch skiër Gus Kenworthy komt langs en er is een makeover waarbij een metalhead verandert in een hete hunk. Verder is Michelle Visage de vaste co-host.

Matt en Marcia
Ook leuk: de aflevering met Matt Bomer en Marcia Gay Harden. Ook hier wordt flink gesashayd op de runway, waarna Matt het ook mag proberen. Actrice Marcia blijkt een zoon te hebben die veel aan drag doet, waarop RuPaul haar vraagt: “Heeft je zoon jou weleens getransformeerd?” Waarop ze zegt: “Eh, mijn achternaam is gay!”

Mybestfriendgayle en Ryan
De derde en laatste aflevering die we hier willen noemen is die met Mybestfriendgayle, oftewel Gayle King, de beste vriendin van Oprah Winfrey. Ryan O’Connell van de serie Special komt ook langs om over zijn hersenverlamming te praten, een onderwerp dat ook terugkeert in Special. Michelle Visage is ook weer van de partij en heeft een item over bijzondere brillen.

Jakey
Tot slot heeft een zekere Jakey een analyse gemaakt over het floppen van RuPauls talkshow. Vanachter een vreemde gele ijspegelbril die Michelle Visage nóóít zou adviseren, zegt hij dat Ru tóch in drag had moeten gaan. Zou dat hebben gescheeld? We zullen het nooit weten…

Magazine 107
Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen
Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau