Nieuwe muziek: een remake van RuPaul’s ‘Supermodel’ en Robyn in de remix

Plus een concert van Miley Cyrus en de nieuwe van Sia

05 februari 2021, Jaap Bartelds, 8 minuten

“You better work!” Dit levensmotto van RuPaul werd voor het eerst vastgelegd in de dancehit uit 1993, ‘Supermodel’. De schrijver van het lied, Jimmy Harry, heeft nu een remake gemaakt die het lied helemaal naar 2021 haalt. Maar er is meer nieuwe muziek, bijvoorbeeld van Cardi B en de kersverse Olivia Rodrigo.

Bonsai Mammal – ‘Supermodel (You Better Work!)’

Lang voordat RuPaul begon met talloze seizoenen Drag Race, had ze al een hit met ‘Supermodel’. In 1992 zette ze menig dansvloer op stelten met haar ‘Sashay, shantay’. Jimmy Harry was een van de schrijvers van het lied. Hij werkte onder meer voor artiesten als Kylie Minogue en heeft nu onder zijn alter ego Bonsai Mammal een nieuwe versie uitgebracht van ‘Supermodel’. Samen met de vocalen van LIZ is ‘Supermodel’ weer tot leven gewekt in een versie die helemaal past bij 2021.

Springtij – ‘Zoek Het Zelf Maar Uit’

Zanger Michiel van Springtij liep als 9-jarige al rond met zweetbandjes van Doe Maar. Toen de band in 1984 uit elkaar ging, smeet hij in zijn woede al zijn Doe Maar-buttons uit het raam. De nieuwe single ‘Zoek Het Zelf Maar Uit’ is een eerbetoon aan de band van Henny Vrienten en Ernst Jansz.

Röyksopp & Robyn – ‘Monument  (Olof Dreyer Remix)’

Olof Dreyer had jarenlang een electro act met zijn zus Karin, The Knife genaamd. In die hoedanigheid werkte hij al vaker samen met Robyn, voor wie hij onder meer de single ‘Who’s That Girl’ produceerde. In 2014 maakte Robyn samen met Röyksopp de single ‘Monument’, een melancholische track op een bodem van pulserende midtempo beats. Olof Dreyer geeft er zeven jaar later zijn eigen, ietwat opgefokte draai aan, waardoor het een compleet ander nummer wordt.

Jon Batiste – ‘I Need You’

Hoe mooi dit lied ook is en hoe prachtig gelaagd de video, er blijft slechts één gedachte hangen: is dat shirtje van Jon Batiste niet iets te lang voor een crop top of juist iets te kort voor een reguliere outfit? Tja…

Olivia Rodrigo – ‘Drivers License’

Ze lijkt vanuit het niets te komen en scoort een wereldwijde hit met ‘Drivers License’, de 17-jarige Olivia Rodrigo. Ze maakte deze week haar tv-debuut bij Jimmy Fallon, alwaar ze achter een vleugel kroop om een intense live-versie te  zingen van haar nummer één-single.

Sia & David Guetta – ‘Floating Through Space’

David Guetta en Sia lijken haast aan elkaar verkleefd. Na ‘Let’s Love’ komen ze wederom met een samenwerking, de tiende ongeveer. Die Duo Penotti-pruik van de danseres begint er inmiddels een beetje mottig uit te zien, maar wat deert het: ‘Floating Through Space’ is wederom een hit.

Cardi B – ‘Up’

Lekker triotongen met Cardi B, wie wil dat nou niet? Trek er meteen even zo’n kanten nineties outfitje bij aan en je bent helemaal haar hoe.

Sabrina Carpenter – ‘Skin’

Nog zo’n All American Girl, maar dan net even anders: Sabrina Carpenter. Ze werd bekend met de Disney-show Girl Meets World en harkte in die dagen tijd 6,5 miljoen views binnen met de video voor ‘Skin’. Hopelijk levert dat voldoende geld op om haar lekkende dak te fiksen.

SG Lewis & Nile Rodgers – ‘One More’

Nile Rodgers doet z’n bekende gitaardingetje op deze dancetrack van de Britse producer SG Lewis (die eerder werkte met Robyn). Helaas is er alleen een lyric video, maar dit smaakt naar meer.

Miley Cyrus – ‘Tiny Desk (Home) Concert’

Miley maakt er een grungy verkleedfeest van, als ze vanuit een ieniemienie tienerkamer een thuisconcert geeft. Ze zingt ‘Fade Into You’ van Mazzy Star uit 1993 en twee songs van haar album Plastic Hearts, ‘Golden G-String’ en ‘Prisoner’.

Magazine 120
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau