185 Duitse acteurs delen coming-out op krantenpagina

Als groep sta je sterker en kun je meer veranderen

Leestijd: < 1 min

Om te laten zien dat ze willen strijden voor zichtbaarheid en gelijkheid voor lhbtq’s, hebben 185 Duitse acteurs besloten om gezamenlijk hun coming-out te vieren op de cover van Süddeutsche Zeitung Magazin. Het idee erachter: als groep sta je sterker en kun je meer veranderen.

Het magazine van de Süddeutsche Zeitung verschijnt wekelijks als bijlage bij de krant. De laatste editie had een bijzondere cover: maar liefst 185 Duitse acteurs waren erop afgebeeld en hadden een boodschap: ze willen meer erkenning voor lhbtq’s op tv, in films en het theater. “We zijn er namelijk al”, of met andere woorden: we zijn zelf lesbisch, homo, bi, trans, queer, non-binair of interseksueel.

Overigens was een aantal acteurs uit dit gezelschap van 185 al veel eerder openlijk gay, zoals bijvoorbeeld acteur Benjamin Kornfeld

Manifest
In een begeleidend manifest laten ze gezamenlijk weten: “Tot dit moment waren we niet in staan om openlijk te praten over onze privélevens, omdat we bang waren voor de gevolgen in ons werkgebied.” 

Zo vertelt Emma Bading, bekend van de tv-film Play, over een moment waarop ze een prijzengala wilde bijwonen met haar grote liefde, een vrouw, en samen over de rode loper wilde schrijden. Dat werd haar ten sterkste afgeraden omdat dit het einde van haar carrière zou betekenen.

Impact
Naast het manifest staan er een aantal persoonlijke interviews met acteurs en actrices  in het magazine. Karin Hanczewski, die een rol speelt in Tatort, sprak over de wijze waarop de 185 acteurs gezamenlijk hun coming-out aankondigen. “Toen we er met z’n allen over praatten, werd ons duidelijk dat we op deze manier iets konden veranderen. Als een groep, een grote groep, heb je veel meer impact.”

Powered by Labrador CMS