Jump, Darling is de naam van de debuutfilm van de Canadese regisseur Phil Connell. Te zien is hoe Russell (een rol van Thomas Duplessie) terugkeert naar een klein dorp op het Canadese platteland, waar hij bij zijn zieke oma intrekt.

Die oma heet Margaret en haar grootste angst is dat ze terechtkomt in een verpleeghuis. Daarom besluit Russell om voor haar te zorgen, maar vanwege Margarets karakter is dat niet altijd even gemakkelijk.

Als acteur knoopte Russell de eindjes aan elkaar, en in het dorp besluit hij te gaan optreden in het lokale café als zijn drag alter ego Fishy Falters.

Doris Leachman
De rol van Margaret wordt gespeeld door de onlangs overleden Doris Leachman. Het was haar laatste rol en ze is 94 jaar geworden. De Hollywood-legende heeft het record op haar naam staan als meest genomineerde Primetime Emmy-actrice.

Jump, Darling bevat verder optredens van de Canadese dragqueens Fay Slift, Miss Fiercealicious en Tynomi Banks.

De film beleeft zijn wereldpremière op het BFI Flare London LGBTIQ+ Film Festival, dat dit jaar online plaatsvindt. Hier is te zien voor BFI-leden vanaf 26 februari en voor het algemene publiek vanaf 2 maart. Tickets zijn hier te koop.