Janet Jackson veilt iconische outfits

You don't know what you've got 'til it's geveild

16 februari 2021, Martijn Tulp, 1 minuut

Voor iedereen die in z'n woonkamer de clips van If, Rhythm Nation of Together Again perfect wil naspelen, is er goed nieuws. Zangeres Janet Jackson veilt de iconische outfits die ze tijdens haar decennialange carrière droeg.

Je kent het wel: je hebt ergens nog een stel verhuisdozen die je al jaren niet meer hebt bekeken, of je huurt een opslag waar je nooit komt maar nog wel voor betaalt. Allemaal oude spulletjes die je hebt bewaard, maar nooit meer gebruikt. Janet Jackson heeft hetzelfde probleem, maar dan met karrevrachten vol outfits die ze tijdens diverse optredens, award shows, tournees en in videoclips droeg. De zangeres is nu klaar om er afstand van te nemen, en alles te veilen. De opbrengsten gaan naar het goede doel.

Tijdens de veiling worden niet alleen outfits verkocht waarin Janet duizenden keren werd gefotografeerd: in 1991 trouwde ze stiekem met haar toenmalige partner René Elizondo Jr. Het huwelijk bleef geheim tot het stel zeven jaar later uit elkaar ging. Er zijn geen foto's van de ceremonie, maar dankzij deze veiling zullen fans eindelijk weten wat Janet die dag droeg.

De veiling vindt plaats van 14 tot 16 mei in Beverly Hills. Mocht je de zwartleren bustier op de kop willen tikken, die Janet droeg tijdens het beruchte SuperBowl-optreden waarbij onbedoeld een van haar borsten in beeld kwam, dan heb je pech. Het is een van de weinige outfits die níét onder de hamer gaat.

Foto: Solaiman Fazel

Magazine 115
Onze extra dikke Pride-special!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau