Eefje de Visser verzorgt act 2e halve finale Songfestival

Dit zijn haar beste video's

17 februari 2021, Martijn Tulp, 3 minuten

We volgen singer/songwriter Eefje de Visser al een tijdje: op de redactie werd haar meest recente album Bitterzoet grijsgedraaid. Tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, op 20 mei, zal ze samen met danser Redo de openingsact verzorgen.

Eefje vindt het een 'grote eer' dat ze is gevraagd om een bijdrage te leveren aan het Songfestival, en schrijft op Facebook o.a.: “Als kind keek ik ieder jaar naar het Eurovisie Songfestival, en ik heb daarom een grote nostalgische liefde voor dit jaarlijks event, met acts vol glitter en glamour, humor, soms schaamteloos uitbundig, dan ineens juist bescheiden en ingetogen. Saai is het nog nooit geweest! Het Songfestival brengt ieder jaar ongelofelijk veel mensen uit verschillende landen samen. Het viert onze verschillen, en verbindt ons tegelijk via muziek en entertainment.” Het nummer dat ze tijdens de opening van de tweede halve finale van het Songfestival ten gehore zal brengen, maakt ze samen met danser Redo en Nederpopproducer Eric van Tijn. Ze zijn “hard aan het werk om de opening magisch en onvergetelijk te maken."

Eefjes beste videos

Eefjes meest recente single heet 'Maak het stil'. Ter promotie van haar vierde album Bitterzoet plande Eefje een uitgebreide concerttour, maar die viel dankzij de pandemie in het water. De zangeres paste er een mouw aan en nam in haar eigen studio een concertspecial op, die kon worden gelivestreamed én gedownload. Let vooral op de prachtige choreografie.

Van datzelfde album Bitterzoet komt de opzwepende single 'Oh', waarvan de tekst over een breakup lijkt te gaan. 'Maar m'n hart bloedt, schatje / Ik beweeg naar je toe / Maar je blijft waar je bent'.

In een uitzending van De Wereld Draait Door vertaalt Eefje het gedicht 'In het woedend lover, de klappertandende liefde' van Hugo Claus op eigenzinnige wijze naar een liedje waar je kippenvel van krijgt.

Op haar derde album Nachtlicht besluit Eefje te experimenteren met een elektronische sound. Dat moet goed bevallen zijn, gezien de stijl van het album dat erop volgde. Hier 'Stof' van Nachtlicht, in een hypnotiserende live-uitvoering.

Dat Eefje de Visser ook niet vies is van levensbeschouwelijke overpenzingen blijkt wel uit de tekst van 'Er Is', van haar tweede album Het Is. 'Ik ben vergeten hoe we gegaan zijn / Ik ben vergeten hoe het gegaan is / Ik wilde weten waar we waren / En ik wilde weten hoe het ons afging'.

Aan het begin van haar carrière zag het er even naar uit dat Eefjes muziek vooral een kleinkunst-geluid zou hebben, zo ook op haar single 'De Stad' van Eefjes debuutalbum De Koek.

We zijn erg benieuwd waar Eefje op 20 mei mee komt!

En nu, hup naar Spotify om Eefjes muziek te streamen.

Magazine 115
Onze extra dikke Pride-special!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau