Joanna Lumley, Stephen Fry en Russell Tovey in nieuwe versie The Picture of Dorian Gray

Leestijd: < 1 min

Een all-star cast is gestrikt voor een moderne versie van het klassieke werk van Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray. In de nieuwe bewerking is Dorian Gray een influencer die woont in een wereld vol dating-apps en social media. Met Joanna Lumley en Stephen Fry als grootste blikvangers. De opvoering is te zien van 16-31 maart via een online stream.

De nieuwe versie van The Picture of Dorian Grey draait om een influencer die een deal sluit waardoor zijn ster voor altijd bij schitteren. Hij leeft in een wereld die bestaat uit mensen die zijn geobsedeerd door profielfoto’s en filters.

Het gaat om een klassiek toneelstuk, dat gebruik maakt van radiofragmenten, films en documentaires en is een voorstelling met allerlei digitale elementen.

De cast bestaat uit Joanna Lumley, Stephen Fry en Russell Tovey. Fion Whitehead, Alfred Enoch en Harry Wotton spelen ook mee.

Regisseur Tamara Harvey vertelt over de casting: wanneer je verhalen wilt vertellen in coronatijden, heb je minder mogelijkheden. Dus moet je op zoek naar vormen waarin je samen kunt optreden, met veel geduld en ook veel humor. Iedereen die meedoet, beschikt over die talenten.”

Normaal gesproken moet je naar een theater om een voorstelling te kunnen bekijken, wat natuurlijk ook het mooist is. Maar het leuke van deze voorstelling is dat je hem dus online kunt bekijken, ook vanuit Nederland.

Een ticket koop je voor 12 pond, en daarvoor krijg je een link naar de livestream en een digitaal programmaboekje. Klik hier voor meer informatie.

Powered by Labrador CMS