Ben jij een man en heb je een kinderwens? De stichting Meer dan Gewenst organiseert op zondag 14 maart een online informatiebijeenkomst voor mannen(stellen). Of ben je al zover dat je gericht op zoek wil naar een match? Dan is er op vrijdagavond 26 maart een Online Speeddate in de regio’s Amsterdam, Brabant en Noordoost-Nederland. Tot slot maken we je attent op een online presentatie over arbeidsvoorwaarden voor roze gezinnen, en hoe bedrijven hierop zouden kunnen inspelen. 

Online informatiebijeenkomst voor mannen(stellen)
Op zondag 14 maart 2021 organiseert Meer dan Gewenst een online informatiebijeenkomst via een webinar voor mannen(stellen) met een kinderwens. Ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal doen over adoptie, draagmoederschap, pleegzorg en co-ouderschap. Er spreekt ook een gespecialiseerde familierechtadvocate die de juridische aspecten van de verschillende gezinsconstructies toelicht en we besteden aandacht aan wetenschappelijke onderzoeken over ‘roze’ ouderschap.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Presentatie over arbeidsvoorwaarden voor roze gezinnen
Op donderdag 18 maart 2021 geeft Meer dan Gewenst een online presentatie over de mogelijkheden voor het verruimen van arbeidsvoorwaarden binnen bedrijven ten behoeve van roze gezinnen.
Helaas is bij diverse gezinsvormen de juridische situatie niet (of pas na lange tijd) hetzelfde als de feitelijke situatie.
Dat betreft vooral roze gezinnen, maar ook sommige hetero-gezinnen, want het komt vooral door de gezinsvorm, bijvoorbeeld bij meerouderschap, draagmoederschap of adoptie.
Hopelijk gaan veel bedrijven in de voetsporen treden van Hema. Zij geven de ouders die bij Hema werken en door hun gezinsvorm geen recht hebben op (aanvullend) geboorteverlof, toch dat verlof.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Kinderwens speeddate
Op vrijdagavond 26 maart 2021 organiseren we via video-bellen een speeddate voor mensen die hun kinderwens willen vervullen door middel van co-ouderschap in 3 groepen.
1) voor wensouders uit Amsterdam en omgeving
2) voor wensouders uit Noord-Brabant, Gelderland en Limburg
3) voor wensouders uit Noord-Oost Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel)
Het is dus voor wensouders die iemand van het andere geslacht zoeken om in co-ouderschap hun kinderwens mee te vervullen.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Beeld: iStock